Igor Mirović najavio nastavak podrške Crvenom krstu Vojvodine 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović poručio je danas, nakon sastanka sa delegacijom Crvenog krsta Vojvodine, da će vojvođanska vlada nastaviti da podržava tu humanitarnu organizaciju.

Povodom Nedelje Crvenog krsta, koja se obeležava od 8. do 15. maja pod sloganom „Sve što činimo, činimo od srca“, Mirović je primio predsednika i sekretara Crvenog krsta Vojvodine Dejana Ukropinu i Boška Mitrašinovića, a tokom razgovora bilo je reči o programima i aktivnostima Crvenog krsta Vojvodine u narednom periodu.

„Pokrajinska vlada nastaviće sa podrškom radu Crvenog krsta Vojvodine prilikom rekonstrukcije i opremanja Doma Crvenog krsta na Vršačkom bregu, gde borave deca iz socijalno ugroženih porodica, kao i u nabavci opreme za 500 volontera“, istakao je Mirović, prenosi Pokrajinska vlada.

Pokrajinska vlada je obezbedila najsavremenije vozilo za sakupljanje krvi – transfuziomobil, što je omogućilo da u toku prošle godine bude prikupljena 54.381 jedinica krvi – 3.767 više nego 2021. godine.

Takođe, Crveni krst Vojvodine tokom prošle godine angažovao je gotovo 3.600 volontera, a putem programa narodne kuhinje obezbeđeno je 1.617.000 obroka u 24 kuhinje Crvenog krsta Vojvodine.

Dejan Ukropina je naveo da je u protekle četiri godine, uz podršku Pokrajinske vlade, obezbedeđeno 85.000 prehrambenih i higijenskih paketa za socijalno ugrožene porodice, kao i da je iz pokrajinskog budžeta finansiran odmor i oporavak 514 dece iz tih porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari