Igoru Miroviću uručen Orden Svetog Save 1Foto: vojvodina.gov.rs

Predsedniku Pokrajinske vlade Vojvodine Igoru Miroviću, na osnovu odluke Svetog sinoda Srpske pravoslavne crkve, sinoć je u Sremskim Karlovcima uručen Orden Svetog Save drugog stepena, za višedecenijsko zalaganje i rad na obnovi i izgradnji hramova širom naše zemlje, posebno u Vojvodini.

 

Kako je saopšteno iz Pokrajinske vlade, vladika sremski Vasilije, uručivši orden, istakao je Mirovićevu „ljubav prema crkvenom, duhovnom i kulturnom nasleđu, njegovu predanost i veliki angažman na obnovi crkava i manastira ne samo u tri eparhije na severu Srbije već svugde gde je to bilo potrebno i gde je do njega došao glas i molba za pomoć“.

Posebno je naglasio Mirovićevu ulogu u obnovi Patrijaršijskog dvora i Bogoslovije „Sveti Arsenije“ u Sremskim Karlovcima.

Dodaje se i da je Igor Mirović prva ličnost iz javnog života sa teritorije Vojvodine kojoj je uručen Orden Svetog Save još od 1985. godine, kada je ovo visoko crkveno odlikovanje ustanovljeno.

Na istoj svečanosti pokrajinskoj sekretarki za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragani Milošević uručen je Orden Majke Angeline, najviše priznanje Eparhije sremske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari