Ima li Savet za razvoj Zrenjanina rešenje za njegove probleme 1Foto: M.P./Danas

Nagomilani problemi Zrenjanina, od vode i obilaznice koja se gradi preko dve decenije do zagađenja vazduha, čekaju da budu rešeni i o ovim temama najviše se moglo slušati od građana dok je malo poznat rad Saveta za razvoj Zrenjanina.

Ko su njegovi članovi, kakva rešenja predlažu, koliko su angažovani da to ostvare, šta kažu zapisnici sa sednica ukoliko ih ima, koliki su prihodi članova Saveta za razvoj Zrenjanina, hteli bi građani da znaju.

Ideje, angažman, akcija, to je ono što bi trebalo da donese Zrenjaninu prosperitet sa dinamikom koja mora biti veća od sadašnje, neka su od razmišljanja.

„Na osnovu dostavljenog prvog rešenja iz 2015. godine o zadacima i aktivnostima Saveta, u međuvremenu smo podneli prošireni zahtev za nove informacije, kako bi saznali da li je Savet za razvoj grada Zrenjanina imao dinamički plan rada, da li postoje zapisnici sa održanih sednica, da je podnosio izveštaje o svom radu Gradskom veću, Gradonačelniku i Skupštini grada Zrenjanina . Na ovaj zahtev nisu odgovorili u zakonskom roku od 15 dana već su ga proširili na 40 dana „, objašnjava zrenjaninski aktivista Miodrag Bogunović.

Prema dostupnim podacima, aktuelni članovi Saveta su bivši gradonačelnik Ivan Bošnjak, profesor istorije Goran Medaković, ekonomista Oliver Mitrović, pravnica Stojanka Vučković, ekonomista Dragan Ćapin i savetnica gradonačelnika za privredu Jelena Travar Miljević.

U Savetu je bio član od 2016. do 2020. godine i inženjer elektrotehnike Ivan Dević, nekadašnji savetnik gradonačelnika za privredu i direktor Vodvoda iz vremena kada je konzorcijum Zilio gradio prečistač vode u ovom gradu.

Svoje savete davali su i ekonomista David Dimkić, Darko Karan, Branko Markoski, Dragana Glušac i mnogi drugi.

Od 2013. godine do 2022. godine većina članova primala je mesečnu naknadu od 25.000 dinara, što je 300.000 dinara po članu godišnje, dok ima i drugačijih primera.

Šta bi bio posao Saveta za razvoj Zrenjanina sugerisao je, sada već davne 2014. godine Aleksandar Marton, političar LSV.

„Nema više vremena za teške reči i neophodno je što pre formirati Savet za razvoj Zrenjanina u kojem će sedeti predstavnici svih parlamentarnih stranaka u Zrenjaninu i ljudi sa političkim dignitetom, koji će razgovarati o svim problemima grada, o vodi, investicijama, obilaznici…“, rekao je tada funkcioner LSV.

Pobrojani problemi Zrenjanina, baš tim redosledom – voda, investicije, obilaznica- vidimo, i dalje su aktuelni.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari