Imate stomačnu kilu? Ili kamen u žučnoj kesi? Trenutno su u toku promotivni paketi za operacije žučne kese i kile koji traju do kraja septembra 2023. godine 1Foto: promo / Acibadem

Iako kamen u žučnoj kesi, kao i kila, na samom početku ne predstavljaju opasnost po život i često čak nemaju ni vidljivih simptoma, ipak na kraju zahtevaju lečenje, koje najčešće podrazumeva operaciju. 

Pored klasičnih, otvorenih operacija žučne kese i kile gde su priprema i oporavak duži, i gde je veći rizik od nastanka komplikacija, postoje i znatno manje invazivne metode za hirurško rešavanje ovih zdravstvenih problema. Minimalno invazivna hirurgija nije dostupna u svim ustanovama i zahteva ekspertski tim hirurga.

Zato će vas obradovati vest da su u Acibadem Bel Medic-u upravo u toku sjajni promotivni paketi za operaciju žučne kese, ingvinalne i ubilikalne kile, koji će vam biti na raspolaganju do kraja septembra 2023. godine. A u nastavku sledi više detalja o ovim operacijama:

Žučna kesa

Bol u stomaku ispod desnog rebra, svetao urin ili tamija stolica samo su neki od simptoma koji mogu ukazati da je vaša žučna kesa upaljena, odnosno da u njoj postoji prisustvo kamenca.

Nakon pregleda, lekar može savetovati intervenciju koja podrzumeva laparoskopsko uklanjanje žučne kese. Ova operacija izvodi se kroz tri do četiri mala reza, oporavak pacijenta je mnogo lakši nego kod klasične operacije, a svi rizici su manji. Pacijent istog dana ili dan nakon operacije odlazi kući, a već nekoliko sati posle operacije može da ustaje, pije vodu i jede laganu hranu.

Promotivni paket za operaciju žučne kese koji iznosi 2.950 EUR i traje do kraja septembra, uključuje preoperativnu pripremu, operaciju i 1 dan postoperativnog boravka u bolnici uz standardne medikamente.

Ingvinalna (preponska) kila

Kod muškaraca, ingvinalni kanal je mesto prolaza semene vrpce kao i krvnih sudova koji ishranjuju testis. Kod žena ingvinalni kanal sadrži okrugli ligament koji daje podršku za matericu. Kod ingvinalnih kila, masno tkivo ili deo creva izlazi kroz preponski kanal, tj kroz slabost na prednjem trbušnog zida i biva vidjivo golim okom kao izbočina ispod kože u donjem delu prepone. Ovo je najčešći tip kile i češće pogađa muškarce nego žene. Iako nije nužno opasna, ne prolazi sama od sebe i vremenom može dovesti do životno ugrožavajućih posledica.

Promotivni paket za operaciju ingvinalne kile koji iznosi 2.700 EUR i traje do kraja septembra, uključuje preoperativnu pripremu, operaciju i 1 dan postoperativnog bravka u bolnici uz standardne medikamente.

Umbilikalna (pupčana) kila

Umbilikalna kila nastaje prilikom prolaska masnog tkiva ili dela creva kroz patološki otvor (slabost prednjeg trbušnog zida) u predelu pupka i vidi se golim okom kao izbočina ispod kože u predelu pupka. Nekada se u području kile javljaju bolovi ili osećaj nelagodnosti. Ponekad može biti poremećeno i mokrenje ako se mokraćna bešika nalazi u kilnoj vreći.

Promotivni paket za operaciju ingvinalne kile koji iznosi 2.500 EUR i traje do kraja septembra, uključuje preoperativnu pripremu, operaciju i 1 dan postoperativnog boravka u bolnici uz standardne medikamente.

U Acibadem Bel Medic-u operacije obavlja tim iskusnih vrhunskih abdominalnih i opštih hirurga na čelu sa dr Đorđem Bajecom i dr Vojinom Mihailovićem koji primenjuju moderne laparoskopske hiruške tehnike. Sa najsavremenijom opremom i instrumentima za minimalno-invazivnu i klasičnu hirurgiju, bolnica je opremljena za zbrinjavanje stanja koja zahtevaju hitnu hiruršku intervenciju. Acibadem Bel Medic radi 24 sata svakog dana, vikendom i praznicima, poseduje jedan od najsavremenije opremljenih dijagnostičkih centara u regionu i može zbrinuti pacijente koji su životno ugroženi.

Pacijent u Acibadem Bel Medicu može da uradi kompletnu preoperativnu pripremu, svu potrebnu dijagnostiku, kao i pregled anesteziologa radi odobrenja operacije. Na taj način dobija kompletnu uslugu na jednom mestu, u najkraćem mogućem roku.

Pregled, a zatim i operaciju možete zakazati pozivom na 060 309 1000.

Ukoliko zovete iz inostranstva, možete nas kontaktirati putem vibera ili whatsapp-a na +381 60 309 1070

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari