Imenovanje Gašića pokazatelj Vučićeve osionosti

Hadžić: Premijer želeo nekoga za koga misli da je lojalan * Vučić: Gašić je izdržao godinu i po dana bez funkcije * Šutanovac: Možemo da očekujemo potpunu politizaciju BIA 
Premijer potvrdio da će bivši ministar odbrane biti postavljen za novog direktora BIA

Ostavite komentar


  1. Perverznjak na celu BIA je jos jedan masturbatorski performans gospodara vucica.
    Proizvod ce nam biti isporucen u lice.
    Sada ce batica moci da se uvuce u svaciju spavacu sobu, a cice ce morati da kleknu cim mu limuzina prodje ulicom.
    Srbijo cestitam, postala si Acina dzamahirija!

  2. Kakvu politiku vodi, A:Vučić se opravdano boji za svoju bezbednost i postavlja Gašića, kome veruje.
    Kome treba znanje? Pa nema ga ni VUčić, a sve što radi je "najbolje u istoriji"-najčešće za dve do tri godine. Što je najveselije većinu Srba boli"Crveni ban", što bi rekao Basara, za sve!

  3. (g)gašić je i sam spreman da – klekne!-Stanite u red!

  4. Ko hoce da bude realan, mora da prihvati cinjenicu da svuda u svetu, u svakoj drzavi, onaj ko je na vlasti postavlja svoje ljude na znacajne i poverljive polozaje – funkcije. Drugo je pitanje kompetentnosti za tu funkciju. Medjutim, prozapadna opozicija u Srbiji bi htela da na poverljive duznosti i funkcije bude protivnik vlasti. To nigde nema, samo kod ludih iz srpske-pronatovske opozicije.

  5. Kljucna Vuciceva rec – ““““izdrzao je godinu i po dana bez funkcije““““. Jadan Gasic, mogu misliti kakva je to agonija za njega bila…

  6. JEDNOUMLJE, ne godinu ipo bez funkcije već tri godine u zatvoru je trebalo "bata" Gašu, ali nagrada nije izostala BRUKA I SRAMOTA, nismo više ni SRBISTAN već privatna prćija pojedinca bez kontrole !

  7. Ova izjava ili najava "Da, on će biti šef BIA, izdržao je godinu i po dana bez ijedne funkcije. On ima mnogo dobrih kvaliteta, on je čovek koji sve zna o bezbednosti, naveo je Vučić, dodajući da je novi šef BIA "veoma vredan, posvećen čovek, odan svojoj državi". me neodoljivo podseća na Petra Kralja koji u ulozi nekog lokalnog posleratnog predsednika u filmu kome se ne sećam naslov, otvara rudnik uglja i kada slavljenički prvi vagončić izlazi bez uglja i saopštenja da ga tamo uopšte nema, zapanjeno kaže "Kako bre nema pa kad god sam se ja u toj pećini igrao uvek sam imao crne laktove"! I uopšte ovaj naš premijer/predsednik mi sve više liči na taj lik pošto ne preza ni od čega, posebno najava i obećanja baziranih na "crnim laktovima" kao vrhunskim argumentom! I,….. tišina tamo!

  8. Urušavanje sistema nacionalne bezbednosti i službi bezbednosti kao njegovog jezgra počelo je još u Miloševićevo vreme dovodjenjem na čelo tadašnje RDB policajca Radeta Markovića, nastavljeno 2000- tih, a kulminiralo je kadrovskom politikom Aleksandra Vučića, koji je obesmislio svaku pomisao da će policija, vojska i službe bezbednosti biti profesionalni servisi gradjana i države. Da se podsetimo, odmah nakon dolaska SNS na vlast, na čelo BIA doveden je Nebojša Rodić, koji je bio značajan igrač u poslovnom sistemu Farmakoma Miroslava Bogićevića, a dovodi se u neupitnu vezu i sa drugim tajkunima koji su ojadili ovu državu i njene gradjane. Ubrzo je pomeren ni manje ni više nego na poziciju ministra odbrane, pa i odatle tiho sklonjen na dobro plaćeno i u svemu lagodno ambasadorsko mesto. Na mesto direktora VBA postavljen je čovek koji je celokupni dotadašnji radni vek proveo u vojnoj policiji, a glavna profesionalna referenca za njega su nastavnička iskustva iz predmeta Oprema i sredstva vojne policije. Ubrzo se proslavio aferom tokom i nakon parade ponosa i drugimi znanim i neznanim aferama. Kriminalističku policiju MUP-a fomalno i neformalno već više godina vodi devojka sa diplomom mastera psihologije, jednogodišnjim radnim iskustvom pre dolaska u policiju i profesinalnom referencom stranačkog aktiviste za lepljenje plakata. Bratislav Gašić, najslavnije ime u društvu napred pomenutih, na mesto minsitra odbrane došao je po kriterijumu visine skupljenog novca za stranačku kampanju, što je poznato ljudima u vrhu SNS, a posebno privrednicima u Kruševcu. To i dugogorišnje iskustv o u trgovanju kafom i još ponečim preporučili su ga na mesto ministra odbrane i dali mu potrebna znanja i iskustva da procenjuje rizike u izvršenju operativnih zadataka vojske, mimo zakonom utrvrdjene procedure i hijerarhije, pa nam se desila helikopterska nesreća. Šta o svemu tome misle brojni profesionalci u vojsci, policiji i službama bezbednosti, kakva je, uz smanjenje plata i svakojaka ponižavanja njihova motivisanost za rad, kako se to odražava trenutno i kako će se odraziti za godinu, dve, pet na bezbednost gradjana i države možemo lako da pretpostavimo. A dotle će gospodin Predsednik svega i svačega svako jutro počinjati sa prijemom izveštaja o rejtingu.

  9. Ljudi, Bata godinu i po dana "nije osetio čavku"?! Imajte razumevanja kao što ga ima premijer i predsednik Vučić.

  10. Struka je izgubila još jednog izuzetnog profesionalca, doktora za fug mase. Sad je postao doktor za bezbednost po volji svemoćnog…..

  11. Izraz OSIONOST se sastoji iz 8 karaktera što je za 0.8 manje od prosečne srpske reči. Sadrži 4 (50%) samoglasnika, što je za 7.2 procenata više od proseka.

  12. Dovedu oni onaj kao odbor za kontrolu službi u jednu od njihovih filijala, odbor na čelu sa sve onim Bečićem, ex-kondukterom, a on u pauzi za WC tako šeta hodnikom i priča na mobilni: "… evo baš me zvao juče jedan ruski novinar …" I onda posle završene "kontrole" te filijale, odu svi zajedno u dva kombija na ručak, naravno o trošku te filijale zbog, je li, uredno obavljene "kontrole rada službe".

  13. Gašić se toliko kompromitovao ne samo sa izjavom da voli novinarke kada kleče, već i sa brojnim drugim da je sramota za Vučića i SNS da on uopše ima udela u državnim funkcijama. Prvo čovek nema ponašanje, ugled obrazovanje, tražio je da ga kičerajski živopišu u crkvi koju je finansirao kao da je Nemanjić lično, to govori o njegovoj prepotenciji, zatim afere oko helikoptera, sinovi su mu danima izlazili u novinskim člancima i društevnim mrežama hvaleći se svojom bahatošću, dok neki drugi mladi, obrazovani i talentovani zbog takvih i sličnih na vlasti i njihove bahate skorojevićke dece napuštaju Srbiju. Sramota Vučiću, što je mnogo previše je!

  14. Vučić se ponaša k““o da je vlast, uopšte ne konsultuje relevantne činioce koji su osvojili čak preko jedan posto podrške birača pa čak ne konsultuje ni predvodnika opozicije Belog Preletačevića i donosi odluke o važnim državnim poslovima ne pitajući čak ni onog Skota!

  15. Много ДОБРИХ квалитета, па ја за лоше квалитете још до сада нечух… Него добро се они спрдају са свима нама, ВЕСЕЛО!!!

  16. "Ne dam Gašića i Lončara"!-Teško onome,koga nema!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.