Incident u porti crkve "Svete Trojice" u Vranju, tužilaštvo prikuplja izjave 1Crkva Svete Trojice, Foto: Dušan Pešić/Danas

Kako je novinaru Danasa potvrđeno u vranjskoj policiji incident se desio u utorak oko podneva kad je muškarac pokušao da lepi plakate na crkvi protiv episkopa vranjskog Pahomija sa kojim se nalazi u sporu oko neisplaćenih troškova za rad u eparhiji.

Policijski izvori demantuju da je došlo do fizičkog obračuna između lica koje je lepilo plakate i dežurnog sveštenika, koji ga je prethodno upozorio da to ne čini.

Nezvanično se moglo čuti iz izvora bliskih Eparhiji vranjskoj da je došlo do fizičkog napada na svešteno lice, ali te informacije nisu potvrđene, kao i navodi da je „navodno nezadovoljni muškarac makazama nasrnuo na sveštenika“.

Teži incident sprečen je zahvaljujući prisustvu jednog lica koje se našlo u tom trenutku u porti centralne gradske crkve, nakon čega je usledila i intervencija pripadnika dežurne službe vranjske policije.

Eparhija Vranjska nije se oglašavala povodom ovog incidenta, a niko od sveštenstva nije želeo da komentariše ono što se juče desilo u porti crkve.

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva policija prikuplja izjave od očevidaca ovog incidenta, nakon čega će tužilac doneti odluku o daljem postupanju u ovom slučaju.

U Crkvi „Svete Trojice“ prošle godine zabeležen je incident kad je jedna ženska osoba, mastilom isprskala ikone u unutrašnjosti crkve, nakon čega su one bile privremeno uklonjene iz hrama.

Policija u Vranju je saopštila da je 2. maja registrovala na teritoriji grada četiri saobraćajne nesreće. Jedna osoba zadobila je teške telesne povrede, dok je jedno lice nakon ukazane lekarske pomoći pušteno na kućno lečenje.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, na trežnjenju je zadržan jedan vozač. Tokom dana nastavljena je kontrola brzine kretanja vozača na lokalnim gradskim ulicama i u blizini škola.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari