Info dan o konkursu „Digitalna ekspedicija izazov” 1Izvor: ZUOV.gov.rs

Kako bi učenici i nastavnici što bolje razumeli uslove za učešće na konkursu i sve korake prijave, Propulsion, Inicijativa „Digitalna Srbija” i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja organizuju Info dan konkursa #DigitalnaEkspedicijaIzazov 2021/2022, na koji su pozvani svi zainteresovani školski timovi.

Info dan će se održati online, u utorak, 7. decembra u 20 časova.

Za prisustvo je potrebno popuniti formular na adresi www.zavod.edu.rs/digitalna-ekspedicija-info-dan, nakon čega se neposredno pred događaj dobija link za prisustvo.

Konkurs #DigitalnaEkspedicijaIzazov 2021/2022 namenjen je timovima osnovnih i srednjih škola u Srbiji i drugu godinu za redom organizuje se sa ciljem kreiranja digitalnih obrazovnih sadržaja koji će doprineti povećanju nivoa digitalne pismenosti učenika.

Na konkurs se mogu prijaviti timovi osnovnih i srednjih škola, koje čine tri do pet učenika i jedan do dva nastavnika-mentora, a njihov zadatak je da pripreme idejni projekat za kreiranje digitalnog otvorenog obrazovnog resursa.

To može biti veb-sajt, tekst, video, video-igra, aplikacija za mobilne uređaje ili drugi resurs koji se može koristiti kao pomoćni nastavni materijal, namenjen i učenicima i opštoj javnosti.

Prijavljivanje timova na konkurs se vrši popunjavanjem formulara na adresi www.zavod.edu.rs/ekspedicija-prijava, a prijave su otvorene do 13. decembra, u 12 časova.

Nakon javnog objavljivanja odluke komisije, školski timovi će imati na raspolaganju šest nedelja za realizaciju projektnih ideja. Pored finansijske podrške, pobednički timovi dobiće i podršku kroz konsultacije i mentorstvo eksperata iz ove oblasti.

„Digitalna ekspedicija” pokrenuta je na inicijativu Kabineta predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i sprovodi se uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u partnerstvu sa programom „Nova pismenost” – koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari