Infrastruktura železnice Srbije : Počela rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat 1Ilustracija Foto: rtv.rs

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je danas da je počela rekonstrukcija pruge Titel – Orlovat, čija je dužina 24 kilometra, i da je predviđeno da radovi, koji će obuhvatiti i obnovu 14 putnih prelaza, traju 200 dana.

Rekonstrukcija deonice Titel – Orlovat predstavlja deo obnove alternativnog železničkog pravca Pančevo – Orlovat – Novi Sad, sa železničkom deonicom Orlovat – Zrenjanin, a radove će izvoditi firma ZGOP iz Novog Sada.

Iz Infrastrukture železnice Srbije su istakli da su radovi na toj deonici poslednji put izvođeni pre više od pola veka.

Na ovom železničkom pravcu, kako su istakli u saopštenju, ne odvija se saobraćaj putničkih vozova.

„Кada radovi budu okončani, nosivost po osovini pruge iznosiće 22,5 tona, što će privredi ovog regiona omogućiti najkvalitetniji i najefikasniji transport robe“, navode Infrastrukture železnice Srbije.

Pripremni radovi trajaće do 30. septembra, a od 1. oktobra radovi će se izvoditi od 7.00 do 17 časova svakoga dana do okončanja posla.

U periodu kada ne bude radova, kako su naveli iz Infrastrukture železnice Srbije, teretni saobraćaj odvijaće se na deonici od Novog Sada do Orlovata i dalje prema Pančevu ill Zrenjaninu, kao alternativnim železničkim pravcima u uslovima gradnje pruge za velike brzine od Novog Sada do Subotice.

U zavisnosti od intenziteta teretnog saobraćaja predviđena je mogućnost da se radovi privremeno prekidaju na dva do tri dana, kako bi se zadovoljile potrebe privrede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari