Inicijativa Ne davimo Beograd: Van funkcije stanice koje mere zagađenje vazduha

Ostavite komentar


  1. Kada sam poceo da pratim zagadjenje vazduha jos pre nekoliko meseci, za deo grada gde stanujem podaci se ocitavaju sa merne stanice Beograd, Zeleno Brdo. Tada je prikazivan dominantni zagadjivac pm 2.5 i uvek je bilo izn granice normalnog tj zdravog. Kada je u medijima pocela da se dize frka oko zagadjenja, odjednom se na ovoj mernoj stanici pojavljuje kako je vazduh savrseno cist. Jednostavno su prestali da mere parametre pm 2.5 i pm 10 koji su i najveci zagadjivaci. I tako je vlast resila problem zagadjenja.

  2. Ili se pokvare uređaji ili se mdnjaju referentne vrednosti kao sto je bilo sa aflatoksinom i eto rešenja… E bas zbog tih lazi i nepouzdanosti informacija ja sam uzela neki ruski prečišćivač vazduha /jer mi je cena bila prihvatljiva/ pa sad i kad je zagađen vazduh mogu da otvorim prozor. Do kraja raspusta odoh sa unučićima na planinu da se nadišem lepog vazduha i nspunim baterije…

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.