Inicijativa Ne davimo Beograd: Zaštitnik građana promoviše vlast 1Foto: Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd

Inicijativa Ne davimo Beograd zahteva od Zaštitnika građana da bude na strani građana, a ne „samo još jedan od članova“ vladinog kriznog medijskog tima koji „sinhronizovano deluje i promoviše poteze vlasti“.

Kako se navodi, Inicijativa podržava postupak kontrole rada Gerontološkog centra u Nišu koji je pokrenuo Zaštitnik građana, ali napominje da bi on morao da reaguje na kršenja prava građana „i kada za to ne dobije odobrenje od vrha vlasti, „što je u ovom slučaju jasno“, jer je uhapšen direktor nadležne ustanove.

„Zaštitnik građana bi morao da bude odlučniji u kritici i postupku prema nadležnom Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a ne da zatraži samo da izvrši nadzor nad radom Gerontološkog centra, jer su u barem 10 ustanova socijalne zaštite korisnici i zaposleni oboleli od virusa kovid-19“, smatra Inicijativa Ne davimo Beograd.

Od Zaštitnika građana Inicijativa zahteva da pokrene postupak prema Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u vezi sa funkcionisanjem celokupnog sistema ustanova socijalne zaštite domskog tipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari