Inicijativa: Peticiju protiv izgradnje tri nebodera na Bežanijskoj kosi potpisalo 5.000 građana 1Ilustracija Foto: Pixabay/ Aymanejed

Predstavnici inicijative „Bežanija ostaje, Kosa prkosi“ saopštili su danas da je više od 5.000 građana Bežanijske kose do sada potpisalo peticiju protiv izgradnje tri nebodera „u mirnom porodičnom naselju“.

U saopštenju se navodi da su građani „protiv bilo kakve izgradnje na terenima, jedinog centra za odmor i trening centara u ovom delu grada, za razliku od tumačenja pojedinih visokih funkcionera da je problem isključivo u spratnosti objekata koji je investitor predvideo da gradi“.

Iz inicijative „Bežanija ostaje, kosa prkosi“ su najavili da će njeni predstavnici učestvovati na javnoj raspravi u Upravi grada Beograda, koja je zakazana za 31. maj, na kojoj će se razmatrati izmena Plana detaljne regulacije, navodeći da te izmene „za cilj imaju isključivo ispunjenje interesa investitora, izgradnju tri nebodera u mirnom porodičnom naselju, ali ne i interesa stanovnika Bežanijske Kose“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari