Inicijativa: Skandalozna izjava Stefanovića o skupu ispred pekare u Borči

Ostavite komentar


  1. Jedno je zastava Albanije a nešto sasvim drugo pokazivanje rukama dvoglavog orla. Ovo drugo nije nikakav nacionalni simbol Albanaca već klasična provokacija Srba i to je jasno svakome ko ima bar gram zdrave pameti. Zato mi je muka više da čitam i slušam one kojima je vrhunac demokratije pljuvanje po sopstvenom narodu i državi.

    1. To nije nikakva provokacija, niti je simbol velike Albanije nego cisto pokazivanje nacionalnog identiteta, potpuno ista kao kad srbi pokazuju tri prsta.

      1. Idi lepo sad u Prištinu I digni tri ptsta,pa će da vidiš štaće da bude………

        1. Nije pokazivao nikome u sred beograda rukama da je albanac već je na facebook to je drugačije to je lično nemoj da izvrćeś stvari

        2. Idi ti u Pristinu pa tamo protestvuj. Dosta nam je mladih i sposobnih pobeglo iz zemlje zbog krndelja kao sto si ti.

        3. Podigni u Pristinu,Prizrenu,Peci,tri prsta i slikaj se…Videces sta je demokratija na delu…jbg,

    2. Srbi dižu tri prsta, Albanci spojene šake … Provokacije su u glavama mrzitelja i huligana. Mada ni jedno ni drugo ni treće nama veze sa nacionalnim osećanjem već je stvar političke manipulacije neukim ljudima.

    3. Nije u pitanju paljenje srpske zastave, nego znak rukama kao simbol ponosa sto je Albanac. Ima pravo da bude ponosan sto je Albanac i pravi orla rukama, vi imate prava da budete ponosni sto ste Srbin i dizete tri prsta. Oba simbola i oba ponosa su podjednako glupa, ali i vi i ovaj gospodin imate prava na njih.

      Covek je pekar i Albanac, gradjanin ove zemlje, NEmedijska licnost, NE srpski predsednik, NE ministar odbrane, NE poslanik, NE tajkun, NE Taci ili Haradinaj.

      Protesti i antiprotesti protiv pekara su glupost. Covek, pekar, nas sugradjanin i NEMEDIJSKA licnost bez ikakve funkcije i moci nema STA VAMA da objasnjava. Kako vas bre sve kolektivno nije sramota.

      Policija konacno treba da pocne da radi svoj posao i smesta strpa ove huligane u corku, huligane koji zastrasuju nase nezasticene sugradjane ZBOG NJIHOVIH MISLJENJA, OSECANJA I STAVOVA, zastrasuju ljude koji nisu predsednici, poslanici, tajkuni, i od cijeg MISLJENJA I OSECANJA I STAVA ne zavisi status KiM niti pravac kojim srpsko drustvo, ekonomija, politika i kultura ide.
      Naseg pekara i sugradjanina ne treba da stiti neka NVO nego srpska policija koja je za to PLACENA OD STRANE SVIH GRADJANA.
      NIKO, BAS NIKO, NEMA PRAVA DA SE OKUPLJA ISPRED NJEGOVE KUCE sem ako nije pozvan.
      I sta se desava dok vi zamlacujete srpsku javnost sa ovim sto je policija trebalo DA SPRECI SMESTA i o cemu nije trebalo ni da se raspravlja jer nije ni smelo da se dozvoli da se uopste desi… ee to je pitanje na koje ce neko drugi morati da da odgovor.

      1. Najbolji komentar do sada, bravo!
        Možda bih samo dodao da bi, umesto poslati ih u zatvor, ljude koji su protestvovali i zastrašivali pekara, trebalo novčano kazniti a pare uplatiti nekoj humanitarnoj organizaciji.
        Mada, sa onakvim „dr ministrom“ mrka kapa.

  2. Nisam nigde procitao da su se ti isti mladi okupili i pokupili smece na okretnici 95ice u toj istoj Borci

  3. Svakakva udruženja ovde postoje,razni pokreti,organizacije.Tralala tralala,ništa korisno od njih,samo mlate praznu slamu.

    1. Bacaju „žvake za ludake“ svi ti kojima sada OVO treba da bude neka tema za razglabanje…..a u tome bar ne oskudevamo!

  4. Albanac ne govori istinu, pažljivo pročitajte njegove izjave o tom rođaku i sve je jasno.Ali bez obzira što očigledno izvrdava istinu niko ne sme da ga dira zato što je albanac bez obzira što naš narod nema pravo na Kosovu ni na slobodno kretanje, ovo ne sme da se dešava u normalnoj državi.Desničare (srs i ostale) vlast toleriše, valjda je i botovima jasno zašto.Stefanović se nažalost skadalozno ponaša u celoj ovoj priči.Sve u svemu mnogo pogrešnih poteza sa svih strana.

    1. @saša slažem se sa većim delom tvog komentara, ali sa jednim delom ne.
      Nije, naime tačno da je na Kosovu nekome onemogućeno kretanje.
      Dokaz: pre nekih mesec dana sam u jednoj povelikoj prizrenskoj prodavnici „ABI“ video pravoslavnog popa u svešteničkoj odeći kako kupuje namirnice.
      Drugo, u gradu sam takođe video popriličan broj automobila sa reg. oznakama iz Srbije. I treće, u gotovo svakoj radnji, opštini ili drugoj ustanovi možete komotno govoriti srpskim jezikom. Nije baš da trgovci ili službenici perfektno govore srpski ali se trude, ili bar pozovu kolegu koji zna bolje.
      E sad, znam da je u Prizrenu situacija bolja (uvek je bila)nego u drugim gradovima Kosova, ali stvari se kreću napred u pozitivnom smeru.
      Treba samo imati volju i videti to.
      Pozdrav!

  5. U okolnostima u kojim zivimo, neki Albanac iz Pristine shvatio bi da ga neki Srbin provocira zato sto dize tri prsta. Nije kriv taj Albanac sto bi to tako shvatio, nego okolnosti. Problem izmedju dva naroda i dalje postoji, do pomirenja nije doslo, tako da se u neke simbole i poruke(koji negde drugde ne bi bili shvaceni kao bilo kakva provokacija) ucitavaju neke poruke. Tako je i u ovom slucaju. I tako ce i dalje biti, tj. sve dok se problem ne resi. Da je neki Svedjanin, Francuz, Norvezanin u centru Beograda ili Pristine istakao bilo koji simbol svog naroda, sigurna sam da mu niko ne bi zamerio, ni Albanci, ni Srbi. Ali moramo da imamo u vidu okolnosti u kojima zivimo, da bismo razumeli zasto se nesto desava i pretpostavili kako ce neko reagovati, u suprotnom zatvaramo oci pred realnoscu. Problem izmedju dva naroda postoji, situacija nije resena. Dok pricamo kako je problem u komsiluku iz nekog beogradskog ili pristinskog naselja, znaci da malo lazemo sami sebe ili smo prosto slepi kraj ociju…

  6. Svinjska glava!!! Najgore je što se jako mali broj građana ove zemlje stidi zbog ovoga. Dok Danci svoju fekalnu vodu pročišćavaju do 99,8% čistoće pre nego što je upuste u vodotokove, plemena na Balkanu se bave simbolima i svinjskim glavama. Da li vam je jasno zašto nas niko ne zove na žurku?

    1. Znaš zašto nas ne zovu? Srame se, imaju tremu, plaše se autoriteta, …. Niko nas ne zove na žurku jer smo mi sami po sebi najveća žurka u civilizovanom delu planete i to u dugogodišnjem trajanju. Mi smo etalon žurke, teško je amaterima protiv spomenika.

  7. Svakim danom se vidi da je njegova doktorska disertacija lažna , jer on dok ne dobije naredbu od političkog tate ne zna kako da se ponaša i pravi jako velike gluposti.

  8. Nasrtaj na nezasticene pojedince , borba za Kosovo sa tribina , samo te jadne preostale srbe koji zive na Kosovu dovodi u jos tezi polozaj

  9. Ako je pokazivanje dvoglavog orla u pekari ugrozavanje nacionalnih interesa Srbije, onda je trebalo po zakonu poslati policiju i procesuirati odgovarajuca lica. Medjutim, u Srbiji je zakon stranka koja preko sluzbe ovim i slicnim smicalicama manipulise narod i skrece paznju. Jer je jasno da se nijedno okupljanje ovakvog tipa ne pravi bez dozvole. Ovim se pokazuje da u Srbiji ne vlada zakon i pravo nego interesne grupe. Neznalice, koje ne vide dalekosezne posledice ovakvog igranja vatrom sto je u stvari direktno ugrozavanje nacionalnih interesa i bezbednosti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.