Inicijativa za Požegu: Ne crtamo metu na predsednikovog sina, nego ukazujemo na njegovu bahatost 1Foto: Inicijativa za Pozegu

Inicijativa za Požegu je odbacila optužbe ministra odbrane Nebojše Stefanovića da je „plasirala budalaštine“ o obezbeđenju Danila Vučića, prilikom njegovog dolaska u Požegu, u sredu, na fudbalsku utakmicu između domaće Sloge i beogradskog Rada, i da je time doprinela „stavljanju mete na leđa sinu predsednika Srbije“.

U odgovoru naslovljenom „Nebojši iz Beograda, ministru vojnom“ i uz ocenu da „nije lako biti Nebojša Stefanović ovih dana“, Inicijativa za Požegu je navela da „dobro zna šta podrazumeva zaštita štićene ličnosti, kojoj je obezbeđenje dodeljeno“ i „kako izgleda normalno i pristojno obezbeđenje, u uređenoj državi“.

„Ono o čemu smo u našoj Požegi svedočili je daleko od toga.  Da li je odred „Kobri“ obezbeđivao Danila i dok je radio u prodavnici za 500 evra, gospodine ministre? Da li je odred „Kobri“ obezbeđivao Danila kada je dočekao Kapetana Dragana i, prema rečima samog Vasiljkovića, uručio mu kesu para i ključeve od kola i stana? Ako Kapetan Dragan laže javnost, lažemo i mi Vas“, navodi se u reakciji požeškog udruženja.

„Mantru o crtanju mete uporno ponavljate, ali u to ne veruje više niko. Ukazivanje na bahatost i privatizovanje države“, kako se dodaje, „nije crtanje mete na leđima bilo kome, već je dosledna borba za javni interes i Srbiju kao pristojnu državu“.

„Pogrešnu ste priliku izabrali da se vratite u milost apsolutnog gospodara. Moraćete u nekoj drugoj situaciji da brišete minuse koji dovedoše do izglasavanja onolikog nepoverenja Vama, unutar SNS“, poručila je Inicijatva Stefenoviću.

Radojko Radovanović, član GO Inicijativa za Požegu, kazao je za Danas da je „potpuno efemerni funkcioner, koji je pušten niz vodu i kome se „svilen gajtan“ sve više pričvršćuje oko vrata, zamenio teze“.

„Ne bismo se osvrtali na izjave nebitnog ministra, koji grebe i rukama i nogama da izađe iz rupe u koju su ga gurnule njegove partijske kolege ali, iz obaveze prema istini, moramo reći da ovo nije nikakav napad ni na čiju porodicu, već samo osvrt na zloupotrebu statusa štićene ličnosti, koja u svojim privatnim aranžmanima i sebičnim kapricima, koristi resurse koje građani finansiraju. Čemu uključena rotacija i toliko automobila u pratnji, kao da se pošlo u Prizren“, kazao je za Danas Radovanović.

To udruženje građana je prethodno obelodanilo da je Vučićev sin stigao u Požegu u automobilu „leksus“ pod rotacijom, u pratnji „Kobri“ i drugog obezbeđenja u nekoliko vozila beogradskih tablica i sa „tridesetak po zlu čuvenih navijača Rada“.

Osuđujući bahaćenje Danila Vučića, Inicijativa se pitala „zašto sin predsednika države, u obavljanju privatnih poslova, ima vojnu pratnju i rotaciju, da li „živimo u privatnoj državi jednoga čoveka i da li su sve institucije i svi državni resursi njemu na raspolaganju u privatne svrhe, mimo ustava i zakona?“

Ministar odbrane Nebojša Stefanović je na to reagovao i optužio Inicijativu za „plasiranje budalaštine“ i „doprinos stavljanju mete na leđa sinu predsednika Srbije Danilu Vučiću“.

Tvrdnje da se sin predsednika bahati, jer ga obezbeđuju „Kobre“, ministar je   nazvao „nebuloznim“ i dodao da on „ne odlučuje o tome da li će i koliko Danilo Vučić imati obezbeđenja“. Kazao je da će „obezbeđenje „ići sa predsednikovim sinom kada se proceni da postoji potreba u bezbednosnom smislu ida su to, kao u slučaju svake štićene ličnosti, odluke nadležnog državnog organa koji vrši bezbednosnu zaštitu bez ikakve mistifikacije, kako to đilasovci žele da predstave“.

Ministar tvrdi da „Danilo Vučić nikada nije počinio nikakvo krivično delo“, zbog čega, kako je rekao, „Đilasovim satelitima ne ostaje ništa drugo sem da izmišljaju i manipulišu“.

„U mržnji prema Aleksandru Vučiću su očigledno toliko ogrezli da odavno ne biraju sredstva, pa makar ona ugrožavala bezbednost i stavljala metu na leđa njegovom detetu“, kazao je ministar odbrane.

Podsećanje ministra

„Ako ste zaboravili, u pitanju je ona ista Požega u kojoj je pohapšeno naprednjačko opštinsko rukovodstvo, zbog kršenja zakona. Udruženje običnih građana, iza kojih ne stoji niko, ukazuje na sve zloupotrebe, makar ih činio i, za Vas, nedodirljivi Danilo Vučić“, poručila je Inicijativa ministru Stefanoviću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari