Večerašnji revanš mečevi osmine finala Lige šampiona stavljaju domaćine u ulogu blagog favorita, iako Čelsi na Stamford Bridžu juri prednost Intera stečenu u Italiji, a Sevilja kod kuće čuva nerešeni ishod sa Lužnjikija. Derbi ove faze takmičenja, a po mnogim tvrdnjama i finale pre finale, duel Čelsija i Intera svakako je u centru večerašnjih dešavanja, a iz Lige šampiona najavljuju da će gledanost biti ogromna.

Fudbaleri Čelsija uvereni su da će proći u sledeću fazu najelitnijeg takmičenja, ali na tom putu stoji im šampion Serija A Inter, za koji mnogi tvrde da je u prvom meču već uradio veliki deo posla (2:1). Ipak, igrači koje je nekada trenirao sadašnji strateg Intera Žoze Murinjo, sigurni su u dobar rezultat, pa čak i pobedu na večerašnjem meču.

– Odluka je jasna, idemo na pobedu i večeras. Da bismo osvojili trofej koji toliko želimo neophodno je da svaki meč u Evropi igramo pod imperativom pobede – istakao je kapiten Čelsija Džon Teri.

Terijev saigrač iz napada Didije Drogba, potvrđuje kapitenove tvrdnje, a na terenu obećava golove.

– Bitno je da sam potpuno spreman, a kao rezultat dolaze i golovi. Osećam se zaista dobro i mnogo sam srećan što više ne zavisim od povrede. Bol u kolenu je sada samo prošlost i na večerašnjem meču pokazaću u kakvoj sam golgeterskoj seriji – rekao je Drogba.

Dok će duelu u Londonu biti posvećana većina pažnje večerašnjih duela, u Sevilji imaju pozitivan rezultat iz prvog meča protiv CSKA (1:1). Iskusni strateg domaćih Manolo Himenez ne bi bio ljut i ako bi utakmica bila odigrana bez pogodaka.

– Sasvim bi bio zadovoljan i da bude 0:0 posle 90. minuta. Nije ovo bilo kakva utakmica, pa ovo je borba za osam najboljih u Evropi. CSKA je veliki tim pun individualnog kvaliteta, ali i mi imamo naše adute – zaključuje Himenez.

Murinjo: Suviše razmišljamo o Evropi

Šampionu Italije ne cvetaju ruže u Seriji A, a večeras bi i evropska priča mogla biti gotova. Ipak, trener Žoze Murinjo (na fotografiji) ne ramišlja tako. „Upravo iz razloga što su naše misli okrenute isključivo Ligi šampiona, događaju se i porazi u Seriji A. Međutim uverenje je svih igrača u svlačionici da to mora prestati i da ćemo od sada pobeđivati na oba fronta“, smatra Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari