INTERVJU Đokica Jovanović povodom masovnih ubistava u Srbiji: Osnovno poštenje i javni moral nalažu da nadležni odmah demisioniraju

Ostavite komentar


  1. Činjenica je da je danas deci dostuono sve i da su društvene mreže doprnele njihovom nasilnom ponašanju

  2. I sta bi se onda desilo? Kolaps u drzavi. Ko bi dosao na njihovo mesto?? Ne postoji niko adekvatan

  3. Bravo, bravo, bravo.
    Nadam se da će masa ovo razumeti bar u ovih nekoliko dana bez rijalitija.
    BRAVO!

  4. Odlična, hirurški precizna dijagnoza sistema vrednosti u Srbiji. Naše društvo se nalazi u slobodnom padu, bez svesti o tome šta mu se dešava. Takođe nesvesno i modernog, kosmopolitskog, ka razvoju i saradnji orijentisanog sistema vrednosti u kojem se najveći deo civilizacije nalazi. Srbija živi kao taoc prošlosti, nespremna da se suoči sa svojim grešakama i gresima. Takođe nesvesna da bez tog suočavanja nema ni prvog koraka ka ozdravljenju. Kosovo je svima svetinja iako većina nikad nogom nije kročila na isto. Niko, pa čak ni oni kojima je to posao ne postavlja pitanje a šta ako bi težnje Srbije nekim čudom urodile plodom i Kosovo se pravno i de facto vratilo u nadležnost i okvire Srbije? Šta onda sa 1.9 miliona Kosovskih Albanaca? Kako ih integrisati u društvo i da li bi oni to uopšte želeli? Kako bi izgledao politički život i da li bi Srbi želeli Vladu u kojoj su mnogi ministri a možda i premijer iz redova Albanaca, jer je taj scenario prilično neizbežan. U toj konstelaciji, Albanci bi bili više nego ikad ujedinjeni oko svog nacionalnog korpusa. Umesto da jača i gradi svoju privredu i saradnju sa EU, susednim zemljama, zapadom, da im se približava ekonomski i vrednosno, Srbija polako ali sigurno izoluje sebe i stvara neprijatelje na sve strane. Na taj način ujedno slabi i svoju pregovačku poziciju. Odklonom od retrogradne, nacionalističke politike, politike kratkovidih interesa i jeftine manipulacije, kao i razumevanjem pozicije onog sa druge strane stola a kroz to i razvojem i saradnjom u regionu i okviru EU, Srbija bi vremenom ojačala svoje pozicije i reputaciju, stvorila prijatelje i saveznike i na taj način mnogo lakše ostvarivala svoje interese i ambicije regionalnog političkog i ekonomskog hub-a.

  5. Potpuno tačna dijagnoza stanja društva u Srbiji. Hvala gosp. Jovanoviću na ozbiljnoj analizi.
    Na žalost, malo je građana koji će razumeti svu dramu koju živimo. Jako je važno okrenuti se ozdravljenju društva kroz viziju građanskog društva i preduzimajući makar i sitne korake ka tom cilju.
    Izgleda nemoguće ali moguće je. Moje skromno mišljenje je da treba podržati omladinu, njihove lidere i pokrete i dati im krila da raskrste sa korenima loših društvenih pojava, tradicionalnim zabludama i jeftinim politikanstvom….
    Iskreno saučešće roditeljima i porodicama nastradalih!
    Jovan

  6. Sviđa mi se kritika i dijagnoza stanja društva u celini. Bojim se da je i sam Kreator Ovakvog Sistema shvatio da je vladavinom napravio monstruma nad kojim nema kontrolu. Ja sam siguran da je ON uplašen jer posle ovog ludila , u šta sam siguran da je ovo početak . Njegov put u GVANTANAMO je jedino izvestan. Nemoj te se zavaravati dragi moji ljusi da smo mi u stanju da ovo društvo i zemlju izvedemo na pravi put demokratije ,solidarnosti i pravde za svakoga . Samo uz pomoć Amerike i Evrope pod stalnim nazorom ,da ne bi rekao protektorat. Pa i mi gastarbajteri da se vratimo gde nas “ pupak veže“ .sunce tuđeg neba ….

  7. Izvanredna analiza kontinuirane devastacije svake moralne vrednosti, bravo. Bojim se da lobotomrana većina neće pročitati, a još manje razumeti.

  8. Hitna smena predsednika cele vlade i REM-a! Zbog nerada, propusta, govora mrznje, hepija, pinka, marica….Sve mala slova, a veliko zlo!!!!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.