Investitorski urbanizam u Subotici poprima zapanjujuće razmere

Vladimir Džamić, istoričar umetnosti-konzervator za portal Magločistač

Ostavite komentar


  1. Ovo je samo prava slika sadasnje politike korupcije i pranja novca.Ekologija i kultura tu nemaju sta da traze.Divlje svinje u naletu.

  2. Ovaj problem sve više dolazi do izražaja, neka naselja se menjaju do neprepoznatljivosti ovakvom neplanskom izgradnjom višespratnica spajanjem malih parcela stare porodične gradnje. Takav je potez od Beograda ka Vojvodini, počev od Batajnice, Pazove itd. Veliko gradilište, ulice pretvorene u neuredjene parkinge, svaka nova zgrada podrazumeva uništenje i uličnog i zelenila na parceli.. Naravno, još je gore kada se to dešava u zonama vrednog graditeljskog nasledja

  3. Nije ni čudo kad nam grad vode stranci, napustili rodno mesto iz istog razloga kao što će i našu SU uskoro, džaba im duboki džepovi trebaće im uskoro mnogo više za novo preseljenje.

  4. Budimo realni. Da li negde u Evropi moze kriminalno procesuirana osoba da bude gradonačelnik, kao u Subotici? Krenite odatle pa vam ništa više neće biti čudno. Bilo je ovakvog bahaćenja od strane Bau-Plana i za vreme Szvm, ali ovo sada je u svakom slučaju vrhunac bahaćenja u urbanizmu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.