Ispunjen jedan od zahteva naučnika, protest ipak nije otkazan

Ostavite komentar

  1. Problemi u nasoj nauci su ogrmoni i vreme je bilo da neki sindikat krene da to resava. Nego mi nije jasna formilacija: „što daje osnovu istraživačima zaposlenim na fakultetima za potpisivanje ugovora o radu na neodredjeno na vreme koliko im traje zvanje.“ To znaci da su ugovori na odredjeno?

  2. Morate dati fakultetima inače će biti javašluk, jer su pokazali nezainteresivanost prema istraživačima.

  3. @Dusko

    To verovatno znači da će ugovori samo glasiti „na neodređeno vreme“, ali da će svi ugovori biti vezani za zvanja, a to praktično znači „na određeno vreme“. Imaćemo posao za stalno, kako kažu u narodu, u periodu od 5 godina. Bitno je da možemo da uzimamo kredite ili bilo šta jer ovako ne možemo ništa. Tako je to kad glup upravlja pametnim.

Ostavite komentar

Društvo

Požar na Vršačkom bregu pod kontrolom 10

Požar na Vršačkom bregu pod kontrolom

Požar koji je izbio na Vršačkom bregu danas u popodnevnim satima, nalazi se pod kontrolom, a na terenu se nalaze sve vatrogasne jedinice iz Vršca, ali i iz Pančeva, Bele Crkve, Plandišta.

Naslovna strana

6. avgust 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.