U Požarevcu je u toku policijska istraga po krivičnoj prijavi koju su protiv Siniše Miloševića, predsednika Mesnog odbora SNS u Brežanu, podneli supružnici Jelica i Zoran Bera iz Kovina.

Oni tvrde da Milošević pokušava da od njih iznudi novac, jer im je, navodno, pomogao da na tenderu dobiju pravo prevoza skelom preko Morave u Brežanu. Ovom skelom obavlja se prevoz meštana do njihovih njiva, jer je u ovom selu pre više godina srušen most. Supružnici Bera tvrde da Milošević sada pokušava da ih «reketira», jer je njegova supruga Dušanka Kendrišić zaslužna za to što su dobili ovaj posao, urgiranjem kod zamenika gradonačelnika.

U Policijskoj upravi Požarevac potrdili su nam da je krivična prijava podneta i da se sada po nalogu tužilaštva sprovodi uobičajena zakonska procedura na utvrđivanju činjenica. Osim prijave policiji, supružnici Bera, inače vlasnici agencije «Neptun», dopisom su se obratili i Direkciji za izgradnju, nadležnoj za rad skele, kako bi se proverio ovaj slučaj. – Trenutno je u toku saslušanje nekoliko radnika iz Direkcije, koji su pozvani da se izjasne u svojstvu svedoka – saznali smo u Direkciji za izgradnju.

U svojoj prijavi, supružnici Bera naveli su da je 29. septembra, između 13 i 14 sati, Siniša Milošević maltretirao radnike njihove skele i poručio im da Zoran Bera do uveče dođe i izmiri svoje obaveze prema njegovoj supruzi. – On je psovao radnike i pretio im da će ih izvući iz brodića, pretući ih i sve zapaliti, zbog čega su se oni uplašili, pa su te noći prespavali u selu kod jednog meštana. – stoji u dopisu Jelice Bere Direkciji za izgradnju. Ona i njen suprug tvrde da sa Miloševićem i njegovom suprugom nisu imali nikakve kontakte, niti bilo kakav dogovor i da su posao prevoza dobili regularnim, zakonskim putem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari