Konvenciju republikanaca na Floridi Mit Romni će pamtiti kao dan kada je potvrđena njegova kandidatura za predsednika. Verovatno je da ima onih koje je na konvenciji ganula En Romni svojom ljubavnom pričom o Mitu. Kamermanka CNN, Afroamerikanka, pamtiće da je na konvenciji gađana orasima zbog boje kože, uz opasku „Ovako mi hranimo životinje“.


Međutim, teško da će iko zaboraviti performans proslavljenog oskarovca Klinta Istvuda (82) sa „nevidljivim Obamom“. Istvud je posle uvodne rečenice „kada neko ne radi dobro svoj posao mora otići“, zapretio Obami pokazujući znak koji asocira na klanje – prešao je rukom preko grla. Nakon toga su se svi ustali i podržali ga aplauzom.

Nezaposlenost u Americi Istvud je nazvao „nacionalnom sramotom“, a onda je na pozornicu postavio praznu stolicu praveći se da razgovara s aktuelnim predsednikom SAD. „Evo ga predsednik Obama pa ću mu postaviti nekoliko pitanja“, rekao je Istvud. „Kako se nosiš s obećanjima koje si dao tokom predsedničke kampanje“, upitao je Istvud glumeći kao da Obama želi da ga ućutka pa mu je odgovorio: „Neću ćutati. Sada sam ja na redu.“

Kritikovao je glumac i Obamin rat u Avganistanu i podsetio da je predsednik trebalo da uzme u obzir da je Rusija tamo neuspešno vojevala 10 godina. Na Tviteru je u međuvremenu otvoren profil „Nevidljivi Obama“, koji već ima 40.000 pratilaca. Prisustvo Istvuda nije bilo najavljeno, a organizatori konvencije odbijali su da potvrde glasine ko je velika zvezda govornik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari