Ivan Ivanović prijavio Sarapu zbog pretnji smrću 1Foto: Youtube.com; Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Voditelj Ivan Ivanović prijavio je Predraga Sarapu policiji i Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal zbog pretnji koje mu je uputio u telefonskom razgovoru, prepisci ali i na društvenoj mreži Tviter.

Ministar inostranih poslova Nikola Selaković izjavio je prilikom otvaranja spomenika Stefanu Nemanji u Beogradu „da nije bilo Stefana Nemanje, ne bismo bili Srbi, ne bismo se prezivali na ‘ić'“, na šta je Ivanović, u šaljivom tonu, na Tviteru prokomentarisao: „Sarapa nije Srbin?! U šoku sam!“, uz niz smajlija.

Voditelj Jutarnjeg programa na Pinku se zbog toga jako uvredio, te je nekoliko puta Ivanovića zvao telefonom, slao mu poruke sat vremena da bi kasnije na Tviteru, uz izvinjenje svom pokojnom ocu „što ga vređa klovn i majmun“ Ivan Ivanović, poručio da će „odbraniti čast krvlju“.

– Prva dva poziva sam tretirao kao „ma napio se Sarapa..“. *ebo mi je ustašku majku, psovao sve živo, zapamtiću ga i slično. Prekidao sam vezu, on je zvao ponovo: *ebem ti majku izdajničku, mamicu ti… Prekinem poziv ponovo, onda krene SMS. To je trajalo oko sat vremena – prepričava za Danas Ivanović svoju konverzaciju sa Sarapom. Kaže da njegov broj nije ni imao, niti su se ikada pre toga čuli.

– Na sve njegove uvrede i pretnje odgovorio sam mu tako što sam mu poslao link sa Selakovićevom izjavom i rekao „raspravi to sa Selakovićem, a ne sa mnom“. On mi je na to odgovorio: Ti si moj! Na pitanje šta misli pod tim, uzvratio je znakovima pitanja i krstačom. Potom je na Tviteru izašla pretnja da će svoju čast odbraniti krvlju – priča Ivanović.

Voditelj je zatim pozvao policiju i otišao u stanicu 29. novembar da ga prijavi.

Ivan Ivanović prijavio Sarapu zbog pretnji smrću 2

– Do ponoći sam bio tamo i davao izjavu. Pošto je policija nadležna za telefonske pozive i SMS-ove, jutro nakon toga, juče ujutru, otišao sam u Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal i podneo prijavu zbog pretnji na Tviteru – naglašava Ivanović.

Kaže da se ne oseća bezbedno nakon Sarapinih pretnji.

– Ko može da mi garantuje da Sarapa neće kad se napije da uzme pištolj i da puca na mene? Ili da pošalje neke huligane da mi lome noge. Niko nikom ne sme da preti, a novinar televizije sa nacionalnom frekvencijom ima dodatnu odgovornost za svaku izgovorenu reč – upozorava Ivanović.

Predrag Sarapa je poznat u novinarskim krugovima kao neko ko je prilično osetljiv ne samo na kritiku, već i na šalu.

Duži je spisak novinara, satiričara i humorista koje je posle tekstova ili emisija zvao i vređao, međutim, bar do sada, nije pretio.

Svojevremeno se obračunavao sa Nenadom Kulačinom zbog kolumne u Danasu i Ljubodragom Stojadinovićem zbog teksta na Peščaniku.

Oba teksta je preneo portal Direktno, pa se Sarapa obrušio i na njih misleći da su oni objavili izvorne tekstove.

„Piskarala na portalu nepismenih mrzitelja izvlače teorije zavera i lupetaju šta im se sviđa. Stojadinoviću i Kulačine, Đilasov novinarčiću, kleknite im na Direktno i uradite to nežno na portalčiću. Stojadinoviću, cvileo si mi na ramenu kada si izgubio posao u Politici. Vrati se u subordinaciju pušeći svojim nalogodavcima Đilasu i Mlađanu Đorđeviću. Sve najgore izlazi iz tebe, jadniče penzionisani. Lažni novinar Kulačin dvostruko angažovan od Đilasa i Mlađana Đorđevića. Jadničak koji radi na neuspeloj Novoj S i po zadatku piskara na portalčiću nosioca lažne značke FSB“, poručio je nedavno Sarapa Kulačinu i Stojadinoviću, ali i portalu koji je njihove tekstove samo preneo.

Nenad Kulačin, voditelj Dobar loš zao, kaže za Danas da je zanimljivo da Sarapi sve ove godine nisu zasmetali komentari koji su opisivali njegov karakter „zbog činjenice da je prodao svoju dušu i čovečnost“, ali je eksplodirao zbog zavitlavanja da nije Srbin, jer se ne preziva na „ić“.

– Ne znam šta je strašno u činjenici da se ne preziva Sarapić. I ja nisam na „ić“, a možda sam i veći Srbin od njega, barem po gabaritu – ocenjuje Kulačin.

On dodaje da je problem što Sarapu posmatramo kao kolegu.

– Nije kolega pretio Ivanoviću, već propagandista i osoba sa posebnim potrebama, mislim na alkohol. Meni je razočaravajuće bilo to što je napao kolegu Ljubodraga Stojadinovića. Da je glup i da baljezga, to sam znao, ali da ne ume da čita – to mi je bilo novo. On je nas optužio da pišemo za portal Direktno.rs i da nas plaćaju Đilas i Mlađa Đorđević. Taj portal je preuzeo naše tekstove koji smo pisali za Peščanik, odnosno za Danas. Da ne pričam o tome da sam morao da se pravdam supruzi koja me je pitala – Ko je taj Đorđević – kaže Kulačin.

Predrag Sarapa juče nije odgovarao na pozive i poruke Danasa, niti se televizija Pink oglasila povodom njegovih pretnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari