Ivana Rosić svečano u Gradskoj kući: Učenica Karlovačke gimnazije osvojila prvo mesto na svetskom takmičenju iz engleskog jezika 1Foto: Grad Novi Sad

Novosađanka Ivana Rosić, učenica trećeg razreda Karlovačke gimnazije, dobila je priznanje od Grada Novog Sada zbog osvojenog prvog mesta na svetskom takmičenju iz engleskog jezika.

Ona je zlatnu medalju Hippo takmičenja, koje se održalo od 27. do 30. septembra u Rimu, dobila u konkurenciji među 223 takmičara iz 63 države, a u kojoj su se nadmetali učenici prvih i drugih razreda srednjih škola.

Ivanu je u Gradskoj kući primio zamenik gradonačelnika Igor Crnobarac, koji joj je uručio cveće i knjigu o Novom Sadu na engleskom jeziku.

On je učenici, njenoj nastavnici i celom kolektivu Karlovačke gimnazije čestitao na uspehu.

„Ivani želim mnogo uspeha u svim budućim takmičenjima i siguran sam da je pred njom blistava akademska karijera. Grad Novi Sad uvek će biti tu da prepozna značaj i da pruži punu podršku ovim mladim i darovitim učenicima da ostvare svoj pun potencijal i kasnije tokom svog života pruže dragoceni doprinos daljem razvoju našeg društva“, rekao je Crnobarac.

Ivana je objasnila da je ovo svetsko takmičenje i kategorija u kojoj se ona takmičila, Hippo 4, bilo izazovno zbog jake konkurencije.

„Na ovo takmičenje dolazili su kandidati iz celog sveta, ali smo se svi lepo družili. Planiram ponovo da idem na Hippo takmičenje, kao i da polažem Kembridžov ispit za nivo C2 iz engleskog jezika“, rekla je ona.

Ivana Rosić svečano u Gradskoj kući: Učenica Karlovačke gimnazije osvojila prvo mesto na svetskom takmičenju iz engleskog jezika 2
Foto: Grad Novi Sad

Njena profesorka engleskog jezika u Karlovačkoj gimnaziji Brankica Ivkov objasnila je da su se za ovo takmičenje spremali tokom cele godine individualno, na redovnim i dodatnim časovima.

„Sve je to dovelo do ovako dobrog rezultata. Ivana i pored sve ove pažnje i priznanja i dalje ne shvata koliko je ovo važno ne samo za našu školu, već i za celu državu“, rekla je ona.

Na ovom takmičenju je i srebrnu medalju osvojio je učenik IX gimnazije u Beogradu Ognjen Zindović, u kategoriji Hippo 5.

Nagrada za ovakav uspeh na takmičenju, između ostalog, podrazumeva i boravak Ivane i Ognjena u školi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari