Ivanišević: Planiramo ulaganje u vojvođanski turizam od preko milijardu dinara 1Foto:M.P./Danas

U planu je ulaganje preko milijardu dinara u vojvođanski turizam, kao i kompletna digitalizacija ponude, najavio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević prilikom današnje javne rasprave o Nacrtu programa razvoja turizma Autonomne pokrajine Vojvodine za period od 2023. do 2025. godine, koja je održana u Zrenjaninu.

Ovo je treća javna rasprava o dokumentu važnom za vojvođanski turizam, a na njoj su turistički radnici iz Banata mogli da daju svoje predloge i mišljenja o ovom dokumentu.

„Planira se ulaganje preko milijardu dinara u narednom periodu kada govorimo o Vojvođanskom turizmu a dokument određuje koji su to oblici turizma koji će posebno biti razvijani. Po prvi put govorimo o kulturnom, o verskom turizmu koji u Vojvodini može da bude veoma izražen, ali i o lovnom i ciklo turizmu, odnosno o šesnaest oblika turizma koji su veoma izraženi a govorimo i o digitalizaciji u celoj privredi, odnosno turizmu“, rekoa je pokrajinski sekretar Ivanišević.

Kako je objasnio, ideja je da se pomogne turističkim organizacijama i lokalnim samoupravama u digitalizaciji procesa u turizmu.

Tim povodom, kako je najavljeno, Zrenjanin će biti jedan od domaćina novog karavana o Blokčejn tehnologijama kojima se predstavljaju prednosti digitalizacije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.