Ivanji: Otvaranje izgledalo kao da je Vučić podario autoput i lično ga izgradio

Ostavite komentar


  1. Pod ovakvim uslovima izaći na izbore je pristajanje na civilizaciski poraz.
    Sramot je da se u 21 veku u srcu demokratske evrope vode ovakvi razgovori.
    Evropa treba da se stidi što uz njenu pomoć ovakav sistem opstaje.

    1. Ovakve uslove smo MI pisali pa je Toma pobedio. A ni danas ne zna da je bio predsednik jer ga je to snaslo. Tako da ipak izdajemo dobijemo pa onda menjamo islove

      1. Ne, nismo MI pisali nikakve izborne USLOVE, nego izborne ZAKONE, a ti sasvim namerno brkaš to dvoje, jer si botina!
        Jedno od vaših botovskih podmetanja u poslednje vreme je kao neko vaše čuđenje „kako to da vam sad ne valjaju izborni zakoni, pa sami ste ih pisali kad ste bili vlast?!“
        Jedno su izborni zakoni, a nešto sasvim drugo su uslovi u kojima se izbori odvijaju. Niko Vučiću ne zamera izborne zakone, nego NEPOŠTOVANJE izbornih zakona, što je nešto potpuno drugačije i stvara uslove u kojima su normalni i fer izbori nemogući!!
        U kojim to izbornim zakonima (koje smo kao MI pisali) stoji da tekući predsednik republike i njegova stranka ima puno pravo da ‘ladno uzurpira 95% medija (naročito SVE one s nacionalnom frekvencijom)? Koji izborni zakon dozvoljava predsedniku republike da uništava institucije kao što je REM i RIK postavljajući tamo svoje proverene podrepaše?

          1. Čovek je objasnio suštinu razlika, a vi ponovo brkate pojmove i menjate teze. Pročitajte još jednom šta je napisao pa onda to korektno tumačite i videćete da ni slovom ne stoji to što vi namerno podmećete. Ali,……..dobro to je već prepoznatljiva retorika koja se bavi spinovanjem i, kao što rekoh, zamenom teza i mnogi, nažalost, na to nasedaju.

        1. Vlast je, dakle uzurpirala vlast. Sto se nikada u novijoj istoriji nije desilo. Mada, ako se malo zagrebu sive celije, tokom pretposlednje kampanje za pretsednika, list Blic je svakodnevno na naslovnoj strani imao „afirmativni“ tekst o opozicionom kandidatu Nikolicu.

      1. ako se spominje diktator bilo Kim Džong IL ili Un,misli se na ljude koji vole da ubijaju druge zbog različitog mišljenja,a to kod nas bi mogao samo da bude onaj ili oni koji su npr.najavljivali ubistvo premijera pa poslije se opijali od sreće i neskriveno se radovila i pozivali na prolivanje srpske krvi(Ćurivije,Stambolića,Vuka D.Djindjića,Ivanovića i dr),koji su npr.tražili da se ubije 100 drugih za jednog našeg pa tako pozivali na ratne zločine,koji je dok su na Kosovu ubijana djeca i narod uredjivao poklonjen stan od 150 kvadrata jer mu je to bilo važnije pa sad poslije 20.g.ko plačipička sjeti se kao nekog nastradalog,dakle neko ko ima osjećanja prema svom narodu kao betonski stub,dakle ne vidim tu nikog drugog (osim pokojnog Slobe naravno)koji ispunjava uslove osim jedne pičkouste osobe koja oblizuje usta poslije svake rečenice. mislim ne mora se biti puno pametan pa zaključiti šta je pisac htio reći.

  2. Како оно беше – „пре рата нисмо имали ништа“
    – онда су дошли немци и уништили све (како су уништили све кад нисмо имали ништа)
    – а онда је Тито све изградио (или је Тито био „златна кока“ која носи „златна јаја“ или су у питању била „труманова јаја“ која су стизала до 1980 после чега смо отишли у банкрот)

    Е тако и Вучић сада је „све изградио“ али из приступних фонндова европске уније који су почели да стижу када су „данашњи спасиоци србије“ „жути савез за србију“ потписао споразум са еу о приступању.

    1. Vi Vesna baš volite stereotipe. Ok. potpuno legitimno. Ali pre nego se ufatite za tastaturu da iznesete svoje mišljenje, prelistajte nešto. Barem su znanja danas svima dostupma. Ima google.rs/search pa navalite. Po današnjoj vrednosti, prema procenama srpskih ekonomista, Đerdap I i II i 4 prosečne srpske termoelektrane vrede najmanje 10 milijardi dolara. To smo pravili bez stranih kredita. Aviona kojih danas imamo 7, imali smo 500. Samo je „Gavrilović“ šunke izvouzio za oko 500 miliona današnjih dolara. I sve to domaćim snagama. Kada su oni koji misle i govre kao vi rasturili SFRJ bili smo dužn 10 a imali smo deviznih rezervi 10 milijardi dolara. Godine 1987. neposredno pre razorne VIII sednice je prosečna plata u Srbiji bila oko 1500 nemačkih maraka.

      1. Милка,брутална лаж је да је плата 1987 била 1500 марака. Погледајте званични податак. Дакле плата у СР Србији је тад била 650 дем. Друга ствар је колко сте ви имали,привреда или поготово ванпривреда у Београду.

        1. g. Dejane; ne sećam se kolika je plata bila tih godina, iako sam bio zaposlen kao mašinbravar u jednoj Rakovačkoj fabrici. Danas te fabrike više nema isečena je u staro gvožđe. Ali znam da je bilo ovako;
          Prvog jula uzmem platu , regres i akomtaciju sledeće plate
          (1/2 plate). Isto to uradi i supruga. Troje dece pod ruku, avijon 15 dana PalmadeMajirka. Vratim se čeka me ostatak plate i nova akomtacija. Možete li Vi to sade?

          1. 1987 pre odlaska iz Hrvatske sam imao platu tačno 2,000 DM kao gradjevinski inžinjer sa 2 godine radnog staža u gradj. firmi Tempo Zagreb…
            Nova Zastava 101 GTL koju sam dovezao iz Kragujevca me je koštala 9,000 DM…
            To je bila Juga…

    2. Vi ste imali šansu izgraditi bolje i ljepše i ranije….a zašto niste? Vi ste banda lopova i nezadovoljih jadnika koji bi i rodjenu majku prodali za vlast. Sreca pa vas ima 0,05% …

      1. „Uslovi stanovanja bili su na niskom nivou. Oko 70 % svih kuća imalo je samo jednu sobu za boravak. U jednoj sobi spavalo je pet ili više osoba. Procenjuje se da oko 50 % kuća nije imalo nikakav nužnik. Uglavnom se živelo u prizemnim kućama sa podovima od naboja. U najzaostalijim područjima BiH i Crne Gore u istoj prostoriji pored ljudi noćila je i stoka. Najčešće je stoka bila smeštena u prizemlju, a ukućani na spratu. Bogatije kuće imale su i sobu za goste dok su ukućani bili zbijeni u jednoj sobi. Ne samo da se spavalo u istoj prostoriji već i u istoj postelji. Kućna i lična higijena bile su na niskom nivou što iz navika, što zbog siromaštva…Loša ishrana, bedne stambene prilike, nehigijenski uslovi i često tradicionalne navike za posledicu su imale raširenost raznih bolesti. Godine 1937. Jugoslavija je imala najvišu stopu smrtnosti od plućnih bolesti u Evropi. Od 15 miliona stanovnika sredinom tridesetih od tuberkuloze je bolovalo između 400.000 i 500.000, od malarije oko 600.000, od sifilisa 100.000 ljudi“. (Istorija za treći razred gimnazije, str. 151, Beograd, 2010.). Državu smo predali 1991. godine. Pa ko ima obraza neka proceni da li je šta urađeno za 46 godina. Već 30 godina kradete i još niste sve prebacili u privatne džepove. Ne postoji jedan jedini ugledni komunista koji je bogat. Posle Ivana Stambolića, ne postoji jedan jedini političar koji se nije obogatio. Samo nepismeni Toma Nikolić ima toliko da može da odvoji 1% za crkvu.

  3. Odlican komentar gospodine Ivanji, „svevisnji i prvorodjeni“ smatra da je Srbija njegova prcija i da je drzavna kasa njegova licna kasa. Diktatori mogu da „diktiraju“ ali ne vecito i ne sa lepim krajem, vrlo dobro znamo kako „zavrsavaju“, najcesce „rafalno“ procesuirani u nekom jarku ili blatu. Aleksandar A.V.-A.V. Vucic jeste tipican primer autokrate i silnika koji se uz lazi ( lopovluk ) docepao vlasti i koji je uveo MAFIJOKRATIJU kao sistem vladanja i ocigledno je da ovakvi tipovi ne „odlaze“ sa scene mirnim putem preko slobodnim izbora i glasackim listicima, vec revolucijom i ulicom, kada se gradjanski gnev bude dovoljno akumulirao a ocigledno da jos uvek nije, siguran sam da ce se to desiti, pre ili kasnije, za Srbiju bi bilo bolje da se dogodi opstenarodni ustanak uskoro. Sa ovom naprdnjackom olosi na vlasti nam je svaki dan izgubljen i svakodnevna sloboda nam je ukradena. Ovaj parazitarijum u Srbiji moracemo da uklonimo jednom zauvek ili nas nece biti, drzava nam je ukradena i od nje je Aleksandar Vucic napravio sigurnu kucu za kriminalce i mafiju iz regiona. Od Srbije je napravio Siciliju iz devetnaestog veka, takvi tipovi ne „odlaze“ putem glasackih listica, mafija „odlazi“ samo silom a to ce se i desiti u Srbiji pre ili kasnije.

  4. Radikali su odomacili u Srbiji „prljav jezik“ – kako je poodavno rekao Dragoljub Micunovic.
    Ali, ne samo radikali i Seselj, vec i njegov po Srbiju nista manje zlocudni kum – Draskovic.
    A doveo do savrsenstva pljuvacinu i nepojmljivu diktaturu Seseljev ucenik – Vucic.
    Pa jos kad se zna ko je napravio im stranku, ko su savetnici – tipa Djulijani, Montgomeri, Stros Kan, Toni Bler i sl, ne cudi sto smo bez drzave, bez demokratije i bez zakona i ustava.
    Izivljavanje nad Srbijom i Srbima je zanat, a AV je velemajstor zanata.
    Ponizavanje ide od postavljanja premijerke, ministara kojima je mesto u samicama, a za bilo kakvu funkciju, osnovni kriterijum je da nije iz Srbije, tj da je iz Bosne poreklom!
    Ruganje Srbiji je i izmisljanje imena „autoputu“ – „Milos Veliki“ umesto normalnog i opste poznatog – Knjaz Milos, ali, zbog neskrivene patologije, da se nazre paralela: „Milos Veliki“ naspram „Vucic Veliki“?
    Tuzilastva, sudovi, ustavni sud, SANU, SPC – svi umukli i prepustili se „Vucicevoj sudbini“. Tuga, tuga, tugaaaA!

  5. Rekla bih da su i neki drugi imali priliku da ulazu u iste stvari u koje Vucic danas ulaze ali ne znam iz kog razloga to nisu radili pa iza njih nije ostalo nista.

    1. Naivna ili ne, ali neuvidjavna i zlobna Mira!
      „Neki drugi“ su krpili kraj s krajem, da poprave porusenu Srbiju zaslugom sadasnjih vlastodrzaca, koji su od 1990. urnisali Srbiju. Kad se uslo, npr, u elektranu u Obrenovcu – samo sto nije eksplodirala od istrosenosti.
      Poruseni mostovi, putevi, fabrike, energetski sistem, skole; narod izranavljen, iscrpen sankcijama i inflacijom u kojoj se tadasnja-sadasnja vlast „snasla“ i enormno obogatila.
      I pored toga, napravljene su SKOLE, ona blistava na Bezanijskoj kosi, popravljene skole, bolnice; finansiran OPORAVAK posle kataklizmicne tadasnje-danasnje vlasti.
      Ipak, i izgradjen je Most na Adi, odmakla gradnja Mosta Zemun-Borca, Evropski uradjen Bulevar, odservisirana Gazela; pokrenuta proizvodnja u Kragujevcu, Cacku, Nishu, Zrenjaninu, Subotici…
      Imali smo DVE fabrike traktora, fabriku kombajna, kamiona, alata.
      I to sve u DVE I PO godine od pada Milosevica/Marjanovica/Seselja/Draskovica i njihovih hordi.
      A onda STE ubili Djindjica i sve je stalo. Pa krenulo unatrag Srbiji, ali vlast je po Seselju: gvasajte za vadikave, vama i tako nece biti bolje, a nama hoce sigurno!
      Nema izbora, osim veleizdaje, osim da opozicija ima isto vremena da iznosi istinu o strahovladi na kanalima s nacionalnom frekvencijom – ili zakljucati medije koji odbiju.
      Jedanaest godina Vucic popljuvava Srbiju – tri meseca da ne priviri u ekrane, a svakog dana da opozicija i misleci narod – pojedinci, pet sati dnevno, iznose pogubnu istinu ove vlasti!

      1. Dragi moj gospodine u gradu u kome ja živim 5. oktobra su radile sve velike firme a bilo ih je bar dvadeset. Međutim, tada na scenu stupaju nekakvi krizni štabovi koji preuzimaju vlast u preduzećima, a na čelu su im polupismeni sindikalci bivše komunjare. Sledeći korak je bila pljačkaška privatizacija sprovedena pod okriljem DOS-a. Navešću vam samo primer jednog malog poljoprivrednog preduzeća koje je koristilo oko 1500 ha državnog zemljišta i uspešno poslovalo. U njemu je bilo zaposleno oko pedeset radnika što znači da je hranilo pedeset porodica. Onda se je pojavio jedan od ne znam koliko podpredsednika tadašnje vlade koji je predložio da se zemljište koje obrađuje to preduzeće proglasi nekakvom zaštićenom zonom (iz samo njemu znanih razloga) na kojoj je zabranjena svaka dalja obrada.Uredbu je potpisao normalno drugi podpredsednik vlade , a ne onaj koji ju je predložio. Dve godine, da bi opstala ta firma se zaduživala nadajući se da će iz prihoda ostvariti dobit. Međutim pošto joj nije dozvoljeno da obrađuje zemlju nije bilo ni dobiti.Na kraju je proglašen stečaj koji je vođen deset godina. Radnici su ostali bez zaposlenja,plata, porodice bez egzistencije imovina je razgrabljena. Upravna zgrada je pretvorena u starački dom (normalno privatni), mehanizacija i drugi objekti (radionice,magacini) otišli na doboš i tu je bio kraj. Sve se je to dešavalo u periodu od 2004 do 2012. Takvih primera imate sijaset.Svako od dvadeset preduzeća u mom gradu ima sličnu ili još goru sudbinu. Upropašćeni su gigagnti koji su nešto predstavljali na bivšem tržištu SFRJ a i u svetskim razmerama. Na kraju da vam kažem radi se upravo o Subotici za koju ste naveli da je u njoj pokrenuta proizvodnja. Više u mom gradu nema ni „29 Novembra“, ni Zorke ni Agrokombinata (najvećeg poljoprivrednog kompleksa u Vojvodini), Sigme, Severa sa 5000 radnika,Partizana (čuvene fabrike bicikla), Subotičanke, Bratstva (fabrike vagona),Peščare, Aurometala(pored Majdanpeka i Zlatarne Celje najveće fabrike za preradu zlata) da li da još nabrajam ili vam je dosta. U periodu od tih desetak godina bez posla je ostalo oko 25000 radnika. O čemu vi pričate. Na vašu nesreću ima nas koji još pamtimo neke stvari.

        1. dule@,
          bas na NASHU nesrecu, ima vas puno u Srbiji, koji ste zagrizli podvalu oko DOSa. A istina je: 30 stranaka i udruzenja, cupalo je tkivo Srbije, skrivajuci se iza DS i premijera Djindjica, koji za dve godine, trzavica sa samodovoljnicima, tipa Ceda, Covic, Velja, Dusko Mihajlovic i sl, je sastavklao kraj s krajem – da se obnovi poruseno, da djaci krenu u skolu gde ce biti grejanja, da se benzin kupuje na pumpama…
          Da, krenulo se u pljacku privatizacijom firmi koje deset godina nisu radile, a imale zaposlene koji su primali STAMPANE PARE.
          Cistog lopovluka je bilo, ali, moj gospodine, TI perjanici pljacke su i danas ministri, savetnici, na celu direktorata… Na primer, najveci od velikih, Dinkic, njegova jurisnica Zorana Mihajlovic, Knezevic iz Zrenjanina, oni iz Kostunicinog doba, u kom su uradjene cuvene 24 privatizacije!
          Ili, ako je ijedan clan DSa umesan u pljacku, gde su optuznice – od 2004. do 2019? Nema! Osim u patoloskoj propagandi onog pod cijom neposrednom ministarskom upravom je bilo 16 poturenih u RTS, pa Curuvija, pa divljacke kazne i gasenje medija…
          Da, da, zasluga patoloske propagande i lazi je i ne mali broj nakrivo nasadjenih, poput tebe, koji veruju u ponovljene lazi, a nemaju svoj razum: sve do sada privatizacijom opljackano, ni deseti deo nije pljacke koju su OVI ucinili s 4,5 milijarde dolara za 112 ha za „beograd pod vodom“, pa za silne milijarde JATa, PKB, prodaja imovine – TLA – Arapima… Drzava je prodata, drzavna teritorija!
          A tek izbacivanje Srbije s KiMa, uterivanje Srba u koaliciju s koljacem Haradinajem!
          Stani covece, ako te ne vredja, pred ogledalo, zapitaj se gde stigosmo s ovim nazadnjacima: od Rekorda, koji je hranio 5-6 hiljada radnika, su napravili „kapitol park“ gde radi par stotina prodavacica za 23-25.000 dinara, i zive u beznadju.

    2. Bandoglava Mira bi malo krvi od normnalnog sveta da se napije za da joj dođe iz dupeta u praznu glavu .

    3. Neko je morao da popravlja ono što su SPS, JUL i Radikali uradili ovoj državi… Sećate se crno-crvene koalicije i Vašeg obožavanog vođe kao ministra?

    1. „Tuzilastva, sudovi, ustavni sud, SANU, SPC – svi umukli i prepustili se „Vucicevoj sudbini“.“ ZAR TAKO NEŠTO POSTOJI U SRBIJI ? Kada već ne postoje niti ostala dva stuba, pored Civilne vlasti koju drže barabe, koje čine državu – Vojska i Poilcija.

        1. Slobodane, znas ono, diplomirao sincic, slavlje i redom. A niko ne kaze da je studirao 15 godina. E, tvoj komentar je bas to.

    2. Vi ste imali šansu izgraditi bolje i ljepše i ranije….a zašto niste? Vi ste banda lopova i nezadovoljih jadnika koji bi i rodjenu majku prodali za vlast. Sreca pa vas ima 0,05% …

      1. Mozda zato sto su morali prvo da konsoliduju drzavu, posle hiperinflacije, posle sankcija, bombardovanja, morali vracati 18 plata i penzija, vracati deviznu stednju 7 mrd, koju su ovi u njihovo vreme pokrali, zatekli devizne rezerve od 0 $ a ostavili 9 mrd! Malo li je! Ostavili sredjenu drzavu, koju ovi tvoji vec osmu godinu urnisu!

    3. Recnik ti je Nikola ispod svakog nivoa i nije mi čudo što ste bandoglava opozicija.

    4. Tačno je da je Vučić, ovim svojim hvalisanjem prekardašio svaku meru. Meni je neprijatno da ga slušam pa preskačem „najuzbudljivije“ delove ali, ova vajna opozicija, potom ova bulumenta koja sebe naziva „elitom“, kao i pritajena peta kolona kojoj svaka srpska nesreća pričinjava nevidjeno zadovoljstvo i sladostrašće, završetak autoputa doživljavaju kao da su ga podigle turske dahije a ne Srbi. Ne treba mrzeti Sićevačku klisuru zato što mrzimo Vučića. Verujte, ona ništa nije kriva.

  6. Krstiti put po Milošu LJIGAVOM što ubi kuma na spavanju znači da je taj put UKLET kao magistrala smrti .

    1. Sreća te je veliki Apis pročitao tu bandu seljačku, prodanu napismenu, pa im je zatro koren.Imao je on neke planove i sa Karađorđevićima u tom smislu, ali su Englezi spračili oslobođenje Srbije od tih marionetskih gamadi, koje i danas jašu Srbiju, vođeni daljinskim iz Londona, Vašingtona i Brisela. Dok se ne pojavi novi Apis, nema nama spasa.

  7. Kada si tako mudar i pametan, zasto tvoji istomisljenici nisu izgradili autoput dok su bili na vlasti ? Sta si TI konktetno uradio pozitivno i korisno za ovu drzavu, a da nije suplja prica? BTW, ako ti ne odgovara, nemoj se voziti novim putem, idi Ibarskom …

    1. Draginja, Dragina, informisite se. Posao ugovoren u vreme kada je predsednik bio Boris Tadic a i zapoceti radovi. Vucic ga kritikovao na sav glas. Toliko o njegovom vizionarstvu. [ 20. apríl 2012. Počeli radovi na izgradnji autoputa Beograd-Južni Jadran, „Uspostavili smo sistem koji daje rezultate i zato dolaze invesitori i zato gradimo infrastrukturu. To je posledica dobrog sistema koji daje rezultate, a ne neka peredizborna priča. Mi ostavljamo konkretna dela iza nas“, kazao je Tadić. izvor: rtv, politika, novosti…]. Jos jednom draga Draginja, citajte informer, gledajte Pink, tamo pise i cucete da je svet nastao onog dana kada je Vucic postao PPV. Da imate obraza i m.z.a pa da Vam kazem da se stidite, ovako nista.

    2. Јел нико не види да је 90% „новог“ ауто пута направио Мркоњић и Велимир Илић, ти радови трају годинама. А отворен је као да су га данас направили?
      Пропаганда лажи ради свој прљави посао!

      1. KakavMrkonjic i Ilic pa njih ne moze ni ker za dupe uhvatiti jer nemaju nista.

        1. Ta mante se …Jordanka …Zorana je veci “ majstor “ od Mrkonjica ( astrucnjak za autoputeve iz sps -a ) za prekoracivanje rokova i dogovoreno podpisanih cena radova ..Znate Zoranu ( vi samo Acu gledate ) ona gospodja sa tasnicama( Luis Vuiton i Coco Chanel ) sto Aca nece vise da vidi a vi tako na Mrku i Velju

      2. Ovaj autoput, kao i svi drugi, napravljen je iz kineskog kredita koji će neko vraćati. Vučić kao i uvek prodaje maglu

  8. Bosanac iz Cipurica se ponasa kao da je Srbija njegova prcija,njegova maticna drzava je pod protektorato m (tutorstvom)
    P.S.nama u Srbiji doso da siri zenice.

    1. Sa takvim misljenjem nikada nam nece biti dobro vi nadjoši nikada necete prihvatiti nas dodjoše a da nije nas jos bi bili u blatu i podmazivali sobe vodom i blatom.Sram vas bilo .

      1. Pozdrav za adminstratora koji ovakav komentar ostavi a odgovor obrise.

      2. Mi smo paorskog porekla I svoji na svom nismo prodali i ostavili dedin i babin grob.
        P.S. takvi kao Vucic ,Seselj i ti u Vojvodini dolazili da kopaju repu I kukuruz a ne da vode drzavu.

        1. Sremac …ta nemoj tako …znas da je Acina mama iz Starog ili turskog Beceja ( Backa )…ajd dobto udala se za dodjosa …ali smo “ malo “ i mi ( iz Vojvodine ) odgovorni sto smo prvo glasali za Tomu ‘( sumadinca ) diplomu ( umesto za Paroskog ) a ovaj Aca ga izsibicario .Sta bi na ovo kazali : Tekelije , Dositej , Laza Kostic , Dundjerski , popin Djura Jaksic , Mihajlo Pupin ,Crnjanski ,Uros Predic , Paja Jovanovic i mnogi drugi rodjeni u blatu i prasini ( leti )

        2. Nisi ti ni fogurao dalje od konjskog repa a Bosanci izucili skole pa vladaju.Nas su oterali da bi vama podigli gradove i sela i dan danas idu u svoj zavicaj i ne zaboravljaju ga.Toliko da znas a nedao Bog da i tebe sele negde pa da vidis kako je biti na tudjem.Srami se.

  9. Ovo je sramota šta mediji pišu i kako pišu. Prosto ne mogu da verujem da takvi ljudi postoje.Sramotno je što Srbija to mora da čita, i nije fer jer svi su ga slušali juče i sve je pohvalio je izvođače radova, radnike i saradnike.

  10. Gospodin Ivanji je samo načeo temui izneo osnovni utisak posle ove, još jedne u nizu, opskurne predstave namenjene onima sa posebnim potrebama . Još bi tu štošta trebalo da bude jasno narodu, što zahteva jasan odgovor, kao npr. :
    1. da je predmetna deonica autoputa građena 100% iz stranog kredita, dobijenog pod (za sada nerazjašnjenim uslovima), skrivenim pod velom državne tajne, koji će otplaćivati generacije;
    2.Izvođač radova (privatna kineska firma) izabran je tajno, bez tendera i sprovedene javne nabavke, što je kršenje Zakona o javnim nabavkama i Zakona o budžetskom sistemu, što je u najmanju ruku krivično delo neakonitog raspolaganja državnim budžetom, kako od strane potpisnika izvođačkog ugovora (takođe skrivenog velom državne tajne), takoc i ministra finansija;
    3.Dakle, narečeni autoput (deo nekakvog koridora) nije izgradio ON i Njegovi, nego će njegovu izgradnju plaćati svi građani i seljaci ove zemlje, od kojih 78% nikada nije glasaloza Njega i NJegove presvučene radfikale, popunjenej preletačima svih fela, kojima bi pre svakog drugog dugogodišnji zatvor bio prirodno stanište. Dakle svi ćemo vraćati kredite i otplaćivati autoput, a samo će ON INJEGOVI naplaćivati paprenu putarinu i lizati prste;
    4.Svi oni naseljenici koje je samo on u egzaltiranom stanju video kako NJEMU tapšu, čije su kuće i štale udaljene samo par desetina metara od autoputa, kojim hiljadama dnevno prolaze teški kamioni, imaće tu izuzetnu čast i retku srećuda se leče u novim KCS-ima od raka pluća, dušnika, grla, gušterače i dr. jer će desetine hiljada auspuha dnevno da im „obogaćuju“ vazduh nasušni koji udišu oni, njihove biljke i životinje;
    5. Da li je neko izračunao koliko su ti autoputevi progutali najplodnije obradive zemlje i da li je neko pravio ekološku procenu o zagađenju životne sredine koje donose;
    6.Dakle ta petparačka floskula, stotinu puta pnavljanja, namenjena zombijima sas posebnim poterebama, kako su ON i NJEGOVI narodu izgradili autoput, vredno je jednog sveobuhvatnog psihijarijskog tumačenja,a dabogme i prevencije, ako već nije kasno.

  11. Pa, dobro, jel moguce da mrznja ovoliko zaslepljuje i da se jednom u zivotu ne bude realan? A realnost kaze, da je ova put nesto jako dobro!

  12. Gospodin Ivanji umesto da pohvali otvaranje auto – puta, on negira iz samo njemu znanih namera da je to istorijski dan. Pa čoveče sedamdeset godina nije postojao. Pa zar u tebi vlada tolika mržnja da si sve ove reči izgovorio

    1. Kako to, moliću lepo,…… „sedamdeset godina nije postgojao“? Od kada se, i zašto, meri postojanje nečega, u ovom slučaju autgoputa? Koliko ja znam taj autoput nije postojao ni pre tih „sedamdeset“ godina iliti nije uopšte postojao. ‘Ajde da ne biflamo i lupetamo nekakve cifre koje nemaju blage veze s ničim.

  13. Narod uvijek ima vlast onakvu kakvu je i zaslužuje.
    Srbi, sretno nam bilo!!!

  14. Čudno je koliko nam smeta tuđi uspeh. Čak kada od tog uspeha i sami imamo koristi. Nije nam Vučić podario auto put, ali to je urađeno za vreme njegove vladavine i to će ostati zapisano. Bio bih mnogo sretniji da nije tako, da smo auto put imali mnogo ranije pa da se zvao po bilo kome.

  15. Ko je kriv Dosovcima sto se sada bivsi radikal kiti perjem koje je doslo od stranih investicija…mogli su do 2012.godine da otvore i izgrade 500 kilometara autoputeva, to je manje od 50 kilometara godisnje…mozda onda bivsi radikali ne bi pobedili na izborima, a ovako kada uvedes zemlju pred bankrot, zatvoris fabrike i stvoris podanicki medijsko privredni sistem dobijes trenutno najjacu vlast u regionu.

  16. Nije mi problem što AV misli da je lično izgradio auto put i galantno ga darivao , već što to misle njegovi glasači.

  17. Bez politike Predsednika Vucica ne bi bilo autoputa koji ce puno znaciti gradjanima Srbije.

  18. U ovoj zemlji svi nešto trućaju. Vučić bar nešto otvara, a Tadić se slikao niz puta na istoj deonici i pokušavao nešto da otvori. Do kraja mandata nije ništa otvorio sem vrata na svom kabinetu. Vučić mi ide na nerve svojim ponašanjem ali ima rezultate. Više Puta bih skočio iz stolice i opalio bih mu nekoliko šamara ali on ima budžet. Da bi ga neko skinuo, moraće da bude pošten.

    1. O kakvim to „rezultatima“ pričaš? Pa ti stvarno misliš da je on izgradio autoput, a da seljake, radnike, trudnice, penzionere, policajce, vojnijke, lekare, profesore….pljačka neko drugi. Zbog takvih „rezultata“ u Kini se izvodi pred zid, kad zaborave da ponesu konopac.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.