Ivanović: Ko zna šta je Aca Lukas istripovao 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Tabloidna hajka na nezavisne medije, u kojoj prednjače Srpski telegraf i Informer, proteklog vikenda je proširena i na novinare-satiričare Ivana Ivanovića i Zorana Kesića, a pokrenuo ju je pevač Aca Lukas.

On je preko Srpskog telegrafa optužio popularne voditelje emisija „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ i „24 minuta“ da će biti krivi ako mu majka umre i da će ih u tom slučaju baciti kroz prozor, jer pozivaju da se ne poštuju mere Vlade Srbije. Televizija Nova S je zbog pretnji zatražila reakciju nadležnih organa.

Zbog čega je Lukas video poznate voditelje kao nekog ko poziva na kršenje mera i ugrožava bezbednost ljudi ostaće nepoznanica, jer pevač nije odgovarao na pozive i poruke redakcije Danasa. Svima koji prate popularne emisije na Nova S jasno je da Ivanović i Kesić rade upravo suprotno – pozivaju građane na poštovanje mera i ostanak kod kuće, kako bi se sprečilo širenje zaraze korona virusom.

Ivan Ivanović kaže za Danas da Aca Lukas uopšte nije mislio kada je izgovorio brojne optužbe „i da verovatno nije ni u stanju da misli“.

– Čovek laže, a sada bismo mi trebali da odgonetnemo zašto on laže. Zato što je lažov. Plus, ko zna šta je Aca Lukas istripovao. Pretnjama se bavi policija. Što se tiče izmišljotina i laži, verovatno ga je neko pogurao u tom smeru. Srpski telegraf nema problem da objavljuje laži i to je dovoljno za ovu gadost. Velika sramota za njega i tu nazovi novinu, koja ugrožava našu bezbednost, istakao je Ivanović.

Nakon prvobitne optužbe izrečene u intervjuu Srpskom telegrafu, Lukas je svoju izjavu „pojasnio“ na svom Instagram profilu, obraćajući se televiziji Nova S.

„Ako je moje figurativno obraćanje dvojici voditelja vaše televizije, i to sa razlogom, okarakterisano kao pretnja smrću, i tražite da reaguju nadležni organi, (što ću sa zadovoljstvom prihvatiti), kakvi organi treba da reaguju kada vaši voditelji (uključujući i ovu dvojicu), kada vaši gosti, i gomila učesnika vaših emisija konstantno pozivaju narod na građansku neposlušnost, i nepoštovanje odredbi koje je propisala legitimna vlada ove zemlje u konsultaciji sa najeminentnijim stručnjacima u oblasti epidemije koja trenutno hara celim svetom! Koji su nadležni organi koje ćete pozvati da reaguju u vašem slučaju, tačnije u konstantnom ponavljanju vašeg slučaja! Ili vi stvarno mislite da je ovaj narod toliko glup! Jedva čekam da se sretnemo na sudu, a budite sigurni ako je vlast prema vama bila blagonaklona, pa niste dirani zbog vašeg konstantnog kršenja zakona, ja nisam! Budite sigurni da ćemo imati više susretanja na sudu! Treba da vas bude sramota i vas i vaše voditelje a bogami i goste!!! Sa velikim nepoštovanjem prema vama Aca Lukas!!!!“, poručio je pevač.

Njegove reči preneo je portal Srpskog telegrafa uz konstataciju da je Lukas „brutalno začepio usta Ivanoviću i Kesiću“. Druga strana, odnosno Kesić i Ivanović, nisu bili pozvani da komentarišu pretnje, ali će im se novinari ovog tabloida obratiti, bar tako za Danas tvrdi glavni i odgovorni urednik Srpskog telegrafa, Milan Lađević.

– Prvo moram da kažem da osuđujem svaku vrstu pretnje, ali zaista smatrati izjavu Lukasa pretnjom je više nego smešno. Što je i sam pevač potvrdio. Ali dobro, shvatam ovo više kao obračun sa listom koji podržava politiku predsednika Vučića i da je onda dozvoljeno da se komičari u sukobu sa estradnom ličnošću pozivaju čak i na Ćuruviju, kaže Lađević, dodajući da će ih, ako treba, cela redakcija Srpskog telegrafa braniti „kako ih pevač narodne muzike slučajno ne bi bacio kroz prozor“.

Ivanović: Ko zna šta je Aca Lukas istripovao 2

– Druga strana, s obzirom da je izašlo u četvorobroju i da je bio razgovor samo sa Lukasom, biće pozvana. A kao što znate, za razliku od mnogih „nezavisnih“ medija mi uvek drugu stranu pozivamo, navodi Lađević.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) upozorilo je juče da se nastavlja kampanja optuživanja novinara i javnih ličnosti za podrivanje zdravstvenog sistema u vreme pandemije, ukazujući da su poslednje mete napada provladinih medija autori i voditelji popularnih TV emisija na TV Nova S Zoran Kesić i Ivan Ivanović.

„Nakon novinara televizije N1, dnevnika Danas i portala Nova.rs, koji su u medijima bliskim vlasti bezobzirno targetirani kao neprijatelji države i građana, jer navodno svojim izveštavanjem unose paniku i ruše propisane mere zaštite od virusa, Kesiću i Ivanoviću je javno zaprećeno smrću sa stranica tabloida Srpski telegraf“, podseća u saopštenju NUNS.

Kesić: Ne želim da se bavim Lukasom

– Ne želim uopšte da se bavim Acom Lukasom i Srpskim telegrafom. Advokati naše kompanije pripremaju tužbu i sve ide svojim prirodnim tokom, rekao je za Danas Zoran Kesić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.