Afera "Ordenje": Rukovodilac iz EPS-a Ivica Zdravković negirao bilo kakvu povezanost sa mužem ministarke Đedović Handanović 1Foto: BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL

Povodom teksta portala Vreme u kome se navodi da je rukovodilac u sektoru javnih nabavki u EPS-u Ivica Zdravković uhapšen 22. marta pod sumnjom da je umešan u krađu ordenja iz SIV-a, Zdravković je reagovao tvrdnjom da su tvrdnje u tekstu „u znatnoj meri nepotpune i neistinite“.

Podsećamo, kako je pisalo „Vreme“, Zdravković je navodno uhapšen i određen mu je pritvor do 30 dana.

Zdravković se oglasio preko svog advokata, a tekst demantija prenosimo u celosti:

„Gospodin Ivica Zdravković i njegov pravni tim, ovim upućuju demanti usled činjenice da su informacije prenete u tekstu pod naslovom „Vreme saznaje: Rukovodilac u EPS-u Ivica Zdravković među uhapšenima za krađu ordenja“ u znatnoj meri nepotpune i neistinite.

Najpre, nepotpuno je preneta informacija kojom se navodi da je g. Zdravković pritvoren, budući da su izostavljeni osnov pritvaranja i njegova dosadašnja odbrana, što prevashodno utiče na stvaran prikaz i sveopšti utisak o činjenicama.

Izostavljena je okolnost da je g. Zdravković u dosadašnjem toku postupka izneo potpunu i ubedljivu odbranu, kojom je negirao bilo kakvu povezanost sa konkretnim događajem.

Zatim g. Zdravković je samo jedan od osumnjičenih kome je određen pritvor do 20 dana (ne 30 – kako je preneto) isključivo radi nesmetanog saslušanja svedoka u postupku. Pritom, mera pritvora još uvek nije konačna, budući da se čeka odluka suda po žalbi.

Takođe, g. Zdravković kategorički negira netačne navode da je blizak g. Damiru Handanoviću, suprugu ministarke rudarstva i energetike Dubravki Đedović Handanović.

Takvi navodi su u celosti neistiniti i g. Zdravković nema bilo kakav, a kamoli blizak odnos sa g. Handanovićem.

Tekst spornog članka sastavljen je maliciozno, sa ciljem da diskredituje g. Zdravkovića, koristeći okolnosti koje nipošto nisu u vezi sa njegovim trenutnim zaposlenjem, i to iznošenjem nepotpunih, neistinitih i bespredmetnih informacija.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari