Iz Srbije se godišnje iseli do 60.000 ljudi

Ostavite komentar


  1. Зашто се исељавамо када живимо у златном добу како каже миснистар Мали др Синиша?

  2. Jeste zlatno doba, u poredjenju sa onim sto dolazi sa novom svetskom ekonomskom krizom. Kada udari Srbija nece imati institucije i posledice bice gore od onih 2008. Mladima jedina sansa da izbegnu to mracno doba, tu krizu, jeste da je docekaju u inostranstvu.

  3. Jedan diplomac mozda kosta drzavu oko 100K Evra ali zato jedan glasac sadasnje vlasti kosta 100 dinara odn. upaljac i hemijsku olovku.

      1. Aaaaa,pa neće moći tako.Meni su dali samo sendvič,znači neko mi je maznuo hiljadarku.

  4. To su ideali 5 oktobra i onog sto je imao viziju. U ovom sistemu Srbija ce samo propadati.

  5. Za redakciju – vec duze vreme primecujem da se ne vidi broj glasova pored zelenih i crvenih krugova. Da li je ovo vas „izum“ ili vam „neko“ filtrira sadrzaj veb-strane ? Odgovor ce zanimati mnoge pa bi trebalo da bude javan.

  6. Из Србије се годишње исели од 30.000 до 60.000 људи, од којих је четвртина са високим образовањем. Високошколце Србију коштају око 100.000 евра по дипломцу. То је наша неповратна помоћ јадном западу. Толико су у Србији отворене фабрике, граде се путеви, мостови, Београд на води, расте број новозапошљених (више хвалоспевно) да човек не верује у исељавању онолики број. Ако се ово настави и годишње умиру више од 30.000 људи од новорођенчад Србија ће остати без људе. Приче да ће ту доћи мигранти је нечија пуста жеља. Да они раде у нашим условима многи би остали у својој земљи. Можемо да се заваравамо, то мање кошта.

  7. Tuzan sam i besan.Dok sam kao “omladinac“ isao na proteste protiv Milosevica nisam ni sanjao da se danas kada imam troje dece nece puno toga promeniti.O.K. promenilo se to sto nismo pod sankcijama,sto ima robe u prodavnicama ne kupujemo gorivo na flasice ali u sustini nismo ni blizu onog uredjenog drustva kojem svi tezimo i koje smo imali prilike da vidimo na zapadu ko je bio shvatice.Opet vlada jenoumlja koje je uslovno receno podrzavano sa zapada pa sada imamo sve to sto za vreme Milosevica nismo imali ali sam siguran da je u sustini jos gore i da kontrola sirokih narodnih masa ide do neverovatnih granica.Ljudi su primorani da odu odavde,i super je sto za razliku od nekad postoji mogucnost odlaska.Stvarno bi bio sutra tuzan da moja deca odu i da se gledamo preko skype

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.