Južnoafrički ministar reda i zakona Ejdrian Vlok iz doba aparthejda, čije je ime sinonim za teror, proglašen je u petak krivim za pokušaj ubistva istaknutog verskog vođe Frenka Čikejna 1989, tako što je natopio njegovu odeću otrovom. Vloku i njegovom saradniku tadašnjem šefu policije Johanesu Van der Mervu, izrečena je desetogodišnja kazna koja je, na zalaganje njihovih branilaca, preinačena u petogodišnju uslovnu kaznu.

Južnoafrički ministar reda i zakona Ejdrian Vlok iz doba aparthejda, čije je ime sinonim za teror, proglašen je u petak krivim za pokušaj ubistva istaknutog verskog vođe Frenka Čikejna 1989, tako što je natopio njegovu odeću otrovom. Vloku i njegovom saradniku tadašnjem šefu policije Johanesu Van der Mervu, izrečena je desetogodišnja kazna koja je, na zalaganje njihovih branilaca, preinačena u petogodišnju uslovnu kaznu. Još trojici bivših zvaničnika snaga bezbednosti izrečena je petogodišnja uslovna kazna za učešće u zaveri za ubistvo Čikejna.
Kairo – Iračka pobunjenička grupa Ansar al Suna emitovala je video snimak na jednom veb sajtu na kojem se vidi pogubljenje zvaničnika Ministarstva odbrane optuženog da je sarađivao s američkim snagama. U saopštenju grupa opisuje Diaba kao „jednog od vojnika, izdajnika koji je doprineo da muslimani osete mučenja“. Na video snimku se vidi kako ga ubijaju pucnjima iz pištolja u glavu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.