Iz Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru potvrđeno: Nova DNK veštačenja pokazuju da nema bioloških tragova ubijene devojčice 1foto: M.M./ATAImages

Više javno tužilaštvu u Zaječaru potvrdilo je za Danas informaciju koja se pojavila u pojedinim medijima da nova DNK veštačenja koja su pristigla u to tužilaštvo ne pokazuju da postoje biološki tragovi ubijene devojčice D. I. iz Bora.

„U dosadašnjim pristiglim rezultatima DNK veštačenjima nema bioloških tragova devojčice. Međutim, važno je napomenuti da je ovo samo deo veštačenja, jer se veštači mnogo predmeta. Sada je stiglo samo prvih nekoliko izveštaja. Mi očekujemo da pristignu i ostali“, kaže za Danas tužilac VJT iz Zaječara Miodrag Canović.

Podsetimo, dvogodišnja devojčica Danka Ilić je ubijena. Nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, policija je uhapsila dvojicu muškaraca iz Bora, koji su osumnjičeni za ubistvo.

Oni se sumnjiče da su automobilom udarili devojčicu, a nakon toga se dogovorili da telo deteta bace.

Oni se trenutno nalaze u pritvoru. Zbog sumnje da je pomogao bratu, koji je jedan od osumnjičenih, policija je uhapsila i D.D. koji je sutradan preminuo u policijskoj stanici u Boru. MUP je prvo saopštio da je D.D. preminuo od posledica infarkta, ali su mediji objavili da su nalazi obdukcije potvrdili da se ipak radi o nasilnoj smrti.

Telo devojčice do dan danas nije pronađeno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari