Komentarišući izjavu lidera Demokratskog fronta i kandidata za predsjednika Crne Gore Miodraga Lekića da on zna ko je ubio urednika Dana Duška Jovanovića crnogorski premijer Milo Đukanović juče je izjavio da je ubica poznat i Lekiću. Govoreći na susretu s novinarima povodom 100 dana svoje vlade, Đukanović je rekao da „to je bio isti poslodavac i Duška Jovanovića i Miodraga Lekića“.


– To je bio onaj isti koji je nosio politički kišobran za ubistvo Zorana Đinđića, to je bio taj koji je svojom politikom kleronacionalizma Srbije onemogućavao Srbiju da ide ka evropskom putu i koji je finansirao Lekića i njegovo društvo da idu u Vašington i traže odlaganje održavanja referenduma u Crnoj Gori, pa valjda znamo o kome je riječ – kazao je premijer Đukanović na insistiranje novinara. Đukanović je jasno aludirao „na bivšeg srpskog predsjednika Vojislava Koštunicu“, prenose Vijesti na svom sajtu. Aluzija je bila „jasna“ „da se radi o Vojislavu Koštunici“, objavila je Pobjeda.

On je ocijenio da je Vlada u protekla tri mjeseca radila odgovorno, postigla dosta na uštedi u budžetu, na unapređenju poslovnog ambijenta. Mnogo je, prema njegovim rečima, postignuto i na spoljnopolitičkom planu, kako u pregovorima ka pristupanju u EU tako i na putu u NATO. Takođe su učvršćene i ojačane djelatnosti i na regionalnom planu, ali je potrebno i dalje naporno raditi da bi se postigli zadovoljavajući rezultatii u svim oblastima, kazao je Đukanović.

– Ne bismo mogli biti potpuno zadovoljni stanjem u bilo kojoj oblasti. Bez obzira što vrijedno radimo u interesu države nemamo iluziju da smo postigli rezultate koji bi nam dali pravo na zadovoljstvo – kazao je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari