Izabrano prvo rukovodstvo Ogranka SANU u Nišu 1

Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Nišu danas je dobio svoje rukovodstvo i zvanično počeo sa radom. 

Akademik Ninoslav Stojadinović je izabran  za predsednika, prof. dr Milorad Mitković,  dopisni član SANU,  za potpredsednika, a prof. dr Vladimir Rakočević, takođe dipisni član SANU,  za sekretara Ogranka. Mandat prvog rukovodstva  Ogranka  SANU u Nišu traje četiri godine.

Pređašnji predsednik Akademije, akademik Nikola Hajdin, proglašen je za počasnog predsednika Ogranka, navodi se u saopštenju.

Na drugoj kandidacionoj sednici Skupa članova Ogranka SANU u Nišu,  održanoj u Centru za naučnostrživački rad Univerziteta u Nišu, kojom je predsedavao akademik Vladimir Kostić, predsednik SANU, utvrđena je i lista kandidata za Izvršni odbor Ogranka. Nakon izbora  prvog rukovodstva Ogranka, koji je konstituisan 16. septembra 2016. godine, predsednik SANU akademik Vladimir Kostić je  rekao  da je izbor novog rukovodstva:  „Prvi korak po završetku jednog  dugogodišnjeg sna koji danas postaje realnost“. 

Kao svoju prvu aktivnost,  Ogranak je organizovao predavanja akademika Kostića na temu „Parkinsonova bolest : kada, gde , kako?“, koje je danas održano na Univerzitetu u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari