Izmene saobraćaja u Beogradu zbog dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru 1Arhiva Foto: Milos Tesic/ATAImages

Na Trgu republike u Beogradu za doček Nove godine prema julijanskom kalendaru večeras će pevati Saša Matić i Tea Tairović, u Nišu će u parku Svetog Save nastupati Amadeus bend, a u Novom Sadu manifestacija „Doček“ podrazumeva gotovo 50 sati programa i više od 150 izvođača na 40 lokacija.

Beograd na vodi najavio je da će u noći između 13. i 14. januara biti priređen multimedijalni spektakl na Kuli Beograd i višeminutni vatromet u bojama zastave Srbije koji će biti ispaljen sa 20 spratova kule.

Kako je najavio grad Beograd, program na Trgu republike počinje u 21.30, a zbog dočeka biće izmenjen saobraćaj od 19 sati 13. januara do 3.00 14. januara.

Za saobraćaj će biti zatvorena Vasina, Francuska (deo između Braće Jugovića i Trga tepublike) uz slobodan pristup terminusu „Trg Republike“, Makedonska (od Dečanske do Trga), Kolarčeva, Terazije, Trg Nikole Pašića (od Terazija do Dragoslava Jovanovića) i Kralja Milana (od Terazija do Trga Slavija).

Organizatori „Dočeka“ u Novom Sadu naveli su da su za većinu nastupa ulaznice već rasprodate, a da će zbog velikog interesovanja za tri nastupa biti obezbeđen ograničen dodatni broj ulaznica, koje će se prodavati na ulazu.

Dodatne karte će sat vremena uoči programa početi da se prodaju za nastupe hip hop sastava TBF u Novosadskom pozorištu, renomirani simfonijski orkestar Republike Srpske, uz banjalučki bend SOPOT i specijalnog gosta balkansku soul zvezdu Marka Louisa u Srpskom narodnom pozorištu i nosioca prestižnih muzičkih nagradi Rišara Galijana u Gradskoj koncertnoj dvorani.

Južne vesti prenele su da u Nišu doček Nove godine po julijanskom kalnedaru organizuje opština Medijana i da je za nastup Amadeus benda platila nešto više od dva miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari