Izvedena pokazno-taktička vežba “Gruža 2022” 1Foto: Grad Kragujevac

Na brani jezera Gruža, u opštini Knić, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova izveli su pokazno-taktičku vežbu “Gruža 2022”.

Više od 200 policijskih službenika uz upotrebu najsavremenijih vozila i opreme pokazali su spremnost, obučenost i sposobnost u odbrani najvitalnijih objekata značajnih za život građana i funkcionisanje države.

Simulacijom terorističkog napada pripadnici Žandarmerije pokazali su taktike, veštine i sadejstvo snaga sa kopna, vode i iz vazduha.

Vežbi “Gruža 2022” prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministar policije Aleksandar Vulin.

Vučić je u razgovoru sa pripadnicima Žandarmerije izrazio zahvalnost što su učestvovali u ovako zahtevnoj vežbi, posebno u ovim vremenskim uslovima i obećao im povećanje plata.

Izvedena pokazno-taktička vežba “Gruža 2022” 2
Foto: Grad Kragujevac

Predsednik je vežbu ocenio kao vrlo dobru i istakao da je bila veoma naporna, jer je obuhvatala nekoliko faza – od postavljanje uže i šire blokade brane do potpunog savladavanja i neutralisanja terorista.

Pokazno-taktičku vežbu “Gruža 2022” izveli su pripadnici Policijske uprave Kragujevac, Žandarmerije, Ronilačke jedinice Žandarmerije i Helikopterske jedinice MUP-a.

U vežbi su korišćena specijalna i borbena oklopna vozila M11, M15, Lazar 3, hameri, defenderi, kvadovi, kao i helikopteri Gazela i X145M i borbeni desantni gumeni čamci Zodijak i Premaks.

U ime grada Kragujevca vežbi su prisustvovali predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović I zamenik gradonačelnika Ivica Momčilović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari