Srpski mediji o deci: Nezainteresovano i senzacionalno izveštavanje

Ostavite komentar


  1. Deca su nasa buducnost i treba vise paznje da im se pruzi i da im se posveti vreme kako bi pre svega kada odrastu bili dobri i posteni ljudi,a ne da im se plasiraju razne glposti na tv.

  2. Podaci Centra za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost su frapantni, mediji u Srbiji veoma retko izveštavaju o deci, što je nedopustivo.

  3. O nezainteresovanosti medija za decu kao društvenu grupu najbolje svedoči podatak da se na televizijama u proseku emituje manje od jednog priloga o deci dnevno u celokupnom programu, što je stvarno nedopustivo za srpske medije.

  4. Koliko sam upoznat uspesi i dostignuća dece su prisutni i na televiziji i u štampi podjednako, kad god ima šta o deci da se objavi.

  5. O uspesnoj deci,pobednicima raznih takmicenja,rec-dve.Ne moze tako, dajte im vise prostora,cak da prave i emisije za vrsnjake.

  6. Odem na kiosk, kupim novine od deset stranica jedanaest je crna hronika, to se nažalost prodaje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.