Izvršitelj prodaje imovinu Demokratske stranke u Zrenjaninu 1foto Nadica Jakovljev/Danas

Pokretne stvari u vlasništvu demokrata u Zrenjaninu biće prodate po tužbi Grada.

Javni izvršitelj Željko Kesić zakazao je za 23. novembar, u periodu od 9 do 15 časova, javno nadmetanje za prodaju pokretnih stvari u vlasništvu Demokratske stranke u Zrenjaninu. Nadmetanje će se odigrati preko portala elektronskog javnog nadmetanja.

Prodaja nameštaja i drugih stvari putem elektronskog javnog nadmetanja rezultat je izvršnog postupka koji je pokrenuo Grad Zrenjanin, kao izvršni poverilac, protiv izvršnog dužnika – Demokratske stranke.

Gradski odbor DS je zakupac prostorija u vlasništvu grada, koje se nalaze u glavnoj gradskoj ulici.

Na prodaju su ponuđeni pisaći sto, TA peć, tabla, aparat za vodu, plakari, police i dva štampača. Ukupna procenjena vrednost ovih stvari iznosi 35.000 dinara. Početna cena na prvom elektronskom javnom nadmetanju iznosi 70 odsto od procenjene vrednosti.

Na pitanja Javnom pravobranilaštvu u Zrenjaninu, o tome koliki je dug i da li je u pitanju neplaćena zakupnina, odgovoreno je da su svi navodi izvršitelja tačni.

U Zrenjaninu više od dve decenije političke stranke koje imaju odbornike u lokalnoj skupštini imaju pravo na prostorije, koje plaćaju po povlašćenim uslovima. Strankama su, u najvećem broju slučajeva, dodeljene prostorije u najužem centru grada. Zakup za te prostorije stranke su plaćale tek 0,5 odsto od tržišne cene.

Broj parlamentarnih stranaka u zrenjaninskoj skupštini poslednje decenije se smanjio. U međuvremenu je u procesu restitucije vraćen veliki broj zgrada i stanova baš u samom centru.

Demokratska stranka godinama je koristila prostorije koje se nalaze u glavnoj gradskoj ulici. Ulaz u kom su se nalazile te prostorije danas je pod ključem, a samo tragovi plave boje na zidovima hodnika podsećaju na nekadašnje stanare.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari