Jako nevreme stiglo u Srbiju: Vetar i kiša prouzrokovali velike štete (VIDEO) 1Foto: Prinscreen / RTS

Pojedine delove naše zemlje u večernjim satima pogodilo je jako nevreme, propraćeno snažnim vetrom.

Sudeći po snimcima sa društvenih mreža, velika količina pljuskova sručila se oko 19 časova večeras, a kako pišu mediji, nevreme još uvek traje.

Nepogode su zadesile Kulu, Srbobran i Feketić, a Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) šalje upozorenje za severni deo Srbije.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Prema pisanju 192_rs, nevreme u Kuli isčupalo je drveće iz korena, ali i oborilo bandere za struju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ), ranije je izdao je upozorenje na oblačnost i nepogode koje stižu iz Bosne i Hercegovine i promenio prognozu – umesto u petak nevreme je krenulo već danas.

„Pljuskovi i grmljavine koji se na području severne Srbije očekuju danas u drugom delu dana, a sutra u većem delu naše zemlje, lokalno će biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme“, objavili su meteorolozi.

Takođe, kako javljaju, u  subotu se grmljavinski procesi očekuju još na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša, koja će uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar biti intenzivnija uveče i u noći ka nedelji .

Veliko snažno nevreme pogodilo je danas Čazmu u Hrvatskoj i pričinilo ogromnu materijalnu štetu, rušeći krovove i obarajući grane. Na jednu devojčicu je čak i palo drvo.

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari