Interesuju me investicije i Zrenjanin treba ponovo da bude gradilište, najavio je pre dva dana svoje planove u Skupštini grada novi gradonačelnik Zrenjanina iz redova SNS, ekonomista Čedomir Janjić, nakon što su ga na tu upražnjenu funkciju tajnim glasanjem izabrali lokalni odbornici.

Do smene na čelu grada došlo je nakon ostavke prethodnog gradonačelnika Ivana Bošnjaka, koji je na kraju ostao bez svih funkcija pa i odborničkog mandata, iako ga je zatražio, a sve to iz razloga poznatih samo naprednjacima.

– Zrenjanin je suočen sa mnogim problemima koje treba rešavati, namera mi je da se akcenat stavi na zapošljavanje i privlačenje investicija. Jedan od ciljeva nam je i ravnomeran razvoj svih naseljenih mesta i korišćenje svih njihovih poljoprivrednih, privrednih i turističkih potencijala – rekao je Janjić.

Za zamenika gradonačelnika izabran je Saša Santovac, funkcioner SNS, dok su članovi Gradskog veća i pomoćnici gradonačelnika ostali isti. Zrenjaninska opozicija kritikovala je česte promene na čelu grada.

– Ovo je treći gradonačelnik za dve godine, od kada je na vlasti koalicija koju predvodi SNS i to je loše za Zrenjanin. Vlast se bavi sobom a ne stvarnim problemima koji muče Zrenjanince – rekao je šef odborničke grupe DS Goran Kaurić.

Zrenjaninski ligaši izneli su stav da je najbolje uvesti privremene mere i ponovo raspisati lokalne izbore, kako ne bi „o sudbini grada odlučivali transferi odbornika i interesi pojedinaca“, aludirajući na činjenicu da je sadašnji gradonačelnik iz DSS u SNS prešao pre godinu dana, dok je njegov zamenik u naprednjacima od pre dva meseca.

– Verujem da je cilj vlasti u Zrenjaninu da degradira funkciju gradonačelnika, javnih preduzeća i svih institucija, jer kako drugačije objasniti ovo što se dešava. Osnivaju se nova preduzeća, grad nepotrebno zadužuje kreditima, prekomerno zapošljavaju novi ljudi, kupuju nova službena kola – kritikovao je Dejan Čapo, odbornik LSV.

Odbornici iz redova Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine nisu učestvovali u glasanju za novog gradonačelnika Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari