Janković: Jako je bitno da ženi verujemo kada prijavljuje bilo kakvo nasilje

Ostavite komentar


  1. A zasto moramo da verujemo? Valjda Sud treba da utvrdi cinjenice, pa nije ovo pitanje religije da u nesto verujemo ili ne…

  2. Preterujete sa istim temama?!Dajte ga u zatvor i sudjenje i nemojte da puno pricate.Imamo previse tema na meniu.

  3. Da verujemo samo zato sto je zena? Konsekventno znaci da ne verujemo iskljucivo muskarcima…. od toboze ravnopravnosti u polovima jezivo kakvo smo drustvo postali pa da obelezavamo ljude u zavisnosti od pola.

  4. ova se bas pogubila. gde je presumcija nevinosti. zasto bi verovali zeni, muskarcu, detetu, kriminalcu, lopvu ili bilo kome. pa valjda krivicu utvrdjuje sud na zahtev tuzilastva. gospodjo i vi ste zalutali n aneku funkciju, a ne znate nista. bas nista. tabula raza. rodjena za funkcionera, sa glupostima i floskulama.

  5. Из професионалног искуства бавећи се случајевима разних облика насиља, тврдим да је број лажних пријава насиља над женама изузетно велики и да је последњих неколико година мамипуација са лажним.пријавама.насиља ескалирала. Чак би деца почињу лажно да пријављују своје родитеље. Оваква изјава о безусловном веровању свакој пријави насиља над женама је врло непромишљена. Закон је већ постављен тако да се свакој пријави приступа као да је починилац.насиља.поуздано утврђен и то већ доводи до озбиљних проблема.жртве лажног пријвљивања.
    Ствари.су врло комллексне.да би.им се.пристзпало тако острашћено и екстремно.
    То је у супротности са основним начелом претпоставке невиности.
    Инквизицијси приступ није .решење.

    1. Svaka cast i hvala na glasu razuma i logike neophodnih u ovakvim slucajevima.

  6. Meni je jako žao što Danijela nije dobila podršku kakvu su imale Milena i ostale glumice. Nije mi jasno zašto neko misli da je lako prijaviti silovanje, kad ovde ni korupciju ili mobing niko neće da prijavi… jer se plaše…
    Zato najmanje što kao ljudi možemo da uradimo je da te ŽENE PODRŽIMO, a sudstvo neka radi svoj posao.
    Inače, sudstvo nam je toliko ažurno i kvalitetno da sam prosto fascinirana tolikim poverenjem 🙁

  7. Žena se baš nije pogubila i kad bi se svi malo bolje slušali čuli bi da je rekla da niko nije kriv dok se ne utvrdi suprotno, i da je neophodno ali da je neophodno da pravosudni organi rade svoj posao. Ali je važno biti uz koja prijavi nasilje, verovati joj jer to ohrabruje druge žene da se oglase i da prijave nasilje bilo koje vrste! Ajmo malo više razumevanja!

  8. Ovo je veliki seksizam. Ako je u pitanju lažno prijavljivanje onda je žrtva muškarac. Zašto njemu ne verovati da je nevin.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.