Janković: Obnoviti prostorije Sportskog saveza za osobe sa invaliditetom na Adi Ciganliji 1Foto: Medija centar

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković danas je osudila demoliranje prostorija Sportskog saveza osoba sa invaliditetom na Adi Ciganliji i izrazila očekivanje da će uništena imovina biti što pre obnovljena.

Ona je u saopštenju izrazila očekivanje da će nadležni pronaći i adekvatno sankcionisate počinioce tog, kako je ocenila, „sramotnog incidenta“.

„Ovaj vandalski čin nije samo napad na imovinu, već ima dodatnu težinu s obzirom da su time sugrađani sa invaliditetom ostali uskraćeni za objekat na kome su mogli da se druže i treniraju“, rekla je Janković.

Ona očekuje da će uništena imovina biti što pre obnovljena.

Prostorije za osobe sa invaliditetom na Adi Ciganliji, uništene su tokom obeležavanja Prvog maja, saopštio je juče Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda.

U saopštenju se navodi da je grupa od „sedam neidentifikovanih vandala“ obila vrata i uništila dva toaleta, sto za stoni tenis i polomila oluke i na zidovima iscrtala grafite.

Procenjuje se da je šteta „100 odsto.“

„Šokirani smo činjenicom da postoje osobe koje mogu ovako vandalski da unište nečije vlasništvo i da i dalje hodaju ulicama našeg grada bez ikakve kazne“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari