Janković očekuje izvinjenje Vučića 1Foto: Božidar Petrović/FoNet

Očekujem izvinjenje zbog toga što je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić stavio moje ime u kontekst pretnji po život i bezbednost njegovog brata, izjavio je večeras Zaštitnik građana Saša Janković.

Kako je objavljeno na sajtu Zaštitnika građana, Janković je, na pitanje Agencije Beta o izjavi u kojoj je Vučić u vezi sa pretnjama po bezbednost njegove porodice poimence označio njega, rekao sledeće:

„Zatečen sam izjavom predsednika vlade Aleksandra Vučića i očekujem izvinjenje zbog toga što je stavio moje ime u kontekst pretnji po život i bezbednost njegovog brata.

U istrazi pretnji po bezbednost ?lanova porodice Vučić zašlo se u privatnost komunikacije i kretanja hiljada ljudi, mnogi su pozvani na razgovor, sprovedene su i mnoge druge mere i predsednik Vlade, kao šef biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti sigurno zna da mu od svih ljudi na svetu bezbednost poslednji ugrožavam ja.

Zbog toga je njegova izjava izuzetno lično nekorektna, ali još bitnije – štetna za ozbiljnost državnog posla koji obojica obavljamo.

Mnoštvo medija prenelo je da je predsednik Vlade Aleksandar Vučić u intervjuu na Nacionalnom TV servisu, govoreći o detaljima i uzrocima ugrožavanja bezbednosti njegovog brata rekao da je on ‘pogrešio samo zato što je jednom rekao da mu smetaju Devenport (Majkl, šef Delegacije EU u Srbiji) i Saša Janković i to mu nikada nisu oprostili'“. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari