Dve srpske teniserke neće odmeriti snage u drugom kolu WTA turnira u Sidneju jer je Jelena Janković poražena na startu turnira od Aravan Rezai sa 2:1 (7:5, 2:6, 6:3). Francuskinja je u nastavku turnira noćas igrala sa trećom igračicom naše zemlje Bojanom Jovanovski, koja je iznenadila Estonku Kaju Kanepi, 22. na WTA listi, i pobedila je sa 2:0 (6:4, 6:4). Naša igračica je do pobede došla pre svega zahvaljujući boljoj realizaciji brejk lopti i to u meču gde je ukupno viđeno 18 osvojenih gemova na servis protivnice.


Sa druge strane, Jankovićeva je poražena nakon neizvesnog meča sa 19. na svetu. Uvodni deo susreta doneo je veliki broj prilika za brejk, ali je odlučujuće oduzimanje servisa protivnici Francuskinja realizovala u 12. gemu i osvojila prvi set. U drugom delu igre srpska teniserka je opravdala ulogu favorita i sa dva brejka viška izjednačila na 1:1. Međutim, Rezai je u odlučujućem setu bila koncentrisanija zbog čega je prošla u drugo kolo.

Na najnovijoj WTA listi među prvih deset nije bilo pomeranja pa je Jelena Janković zadržala 8. mesto. Međutim, Ana Ivanović je nazadovala za četiri pozicije i sada je 21, a Bojana Jovanovski ima za jedno mesto lošiji plasman u odnosu na prošlu sedmicu i sada je 77. na svetu.

Troicki čeka rivala

Srbija će u Sidneju imati predstavnika i u muškoj konkurenciji jer je Viktor Troicki postavljen za četvrtog nosioca. On je u prvom kolu slobodan, dok će se u drugom sastati sa boljim iz duela između Čeha Radeka Štepaneka i Argentinca Huana Ignasija Čele.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari