Jasna Janković: Prosvetari traže da svaki napad na njih bude krivično delo 1Jasna Janković Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković izjavila je večeras kako država nije htela da pregovara o statusu službenog lica, zbog čega su prosvetni radnici prihvatili predlog da svaki napad na zaposlenog u obrazovanju bude ravan krivičnom delu.

Mi smo bili spremni da pregovaramo sa državom i da prihvatimo da svaki napad na zaposlenog u obrazovanju bude ravan krivičnom delu. I mislim da ćemo u tom smislu nastaviti razgovore, ako nas uopšte budu čuli, rekla je Janković za Insajder TV.

Prema njenom mišljenju, ministar prosvete Branko Ružić nije imao ni dovoljno sluha, ni motivacije za uvođenje statusa službenog lica.

Ministar je rekao da je to previše komplikovano, da on mora da pita Vladu, da on mora da se zalaže za promenu Krivičnog zakona, rekla je Janković.

Ona ne veruje da će država ispuniti obećanje da poveća broj pedagoga i psihologa u osnovnim školama, što je saopštila Radna grupe za prevenciju nasilja Ministarstva prosvete.

Janković je poručila da će prosvetni radnici sačekati 24. decembar kada će od Ministarstva prosvete sve predloge dobiti napismeno, a onda proceniti da li se operativno prilazi rešavanju problema ili sve ostaje mrtvo slovo na papiru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari