Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima raspisao je javni poziv za pružanje pomoći za stambeno zbrinjavanje izbeglih lica. Javni poziv je namenjen izbeglim licima koja su do dana stupanja na snagu Odluke o osnivanju fonda za za pružanje pomoći za stambeno zbrinjavanje izbeglih, prognanih i raseljenih lica sa boravištem na teritoriji AP Vojvodine, bila smeštena u kolektivnim centrima ili u podstanarskom odnosu, a nameravaju da ostanu da žive u lokalnoj zajednici u kojoj imaju boravište.


Fond nudi pomoć za otkup kuća sa okućnicom, a najviše se može odobriti pomoć u iznosu od 6.000 evra, od kojih su 50 odsto bespovratna sredstva, a 50 odsto se vraća Fondu u roku do 10 godina od momenta dodele sredstava. Konkurs je otvoren do 24. marta 2012. godine.

Dodatne informacije mogu se dobiti i kod poverenika za izbeglice u Somboru, 025/ 25 839 ili 021/475 42 95, kao i na adresi [email protected]

Prijave na konkurs mogu se doneti lično ili poslati poštom na adresu: Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, Novi Sad, Bulevar Mihajla Pupina 25, sa naznakom „Za javni poziv“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari