Javni radovi i u 2022. godini u opštini Majdanpek 1Foto: J.B.K.

U toku je podnošenje prijava za sprovođenje javnih radova u 2022. za koje je lokalna samouprava, u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za 2022. godinu u majdanpečkoj opštini, raspisala je javni poziv.

-Program javnih radova namenjen je radnom angažovanju prvenstveno teže zapošljivih nezaposlenih lica i nezaposlenih u stanju socijalne potrebe, radi očuvanja i unapređenja radnih sposobnosti nezaposlenih, kao i radi ostvarivanja određenog društvenog interesa – pojašnjavaju nadležni u opštini Majdanpek.

Naglašavaju i da izvođač treba da ispuni uslov da u ukupnom broju nezaposlenih lica uključenih u program javnih radova ima najmanje 30 odsto nezaposlenih lica po pojedinačnoj prijavi koja pripadaju kategorijama teže zapošljivih.

Reč je o mladima do 30 godina starosti, ženama, licima koja posao traže duže od 12 meseci, licima bez ili sa niskim kvalifikacijama, viškovima zaposlenih i radno sposobnim korisnicima novčane socijalne pomoći.

Maksimalna dužina trajanja javnog rada je 12 meseci, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, a krajnji rok za podnošenje prijava je 14.01.2022. godine.

Odluku o odobravanju sredstava za sprovođenja javnih radova donosi Opštinsko veće opštine Majdanpek, na obrazložen predlog Кomisije, u roku od maksimalnih 14 dana, od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari