Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug izbrisano iz Registra privrednih subjekta 1Foto: Dejana Majstorović

Javno preduzeće Novinska agencija Tanjug danas je izbrisano iz Registra privrednih subjekata koji vodi Agencija za privredne registre (APR).

Rešenje o brisanju Tanjuga iz APR-a doneto je po prijavi koju je danas podnela bivša direktorka te novinske agencije Branka Đukić.

Republička direkcija za imovinu potvrdila je u decembru prošle godine Udruženju novinara Srbije (UNS) da je firma „Tačno“ iz Beograda za 628.000 evra kupila pravo da u određenom vremenskom periodu koristi imovinska prava novinske agencije Tanjug.

Osnivači te firme su RTV Pančevo sa 60 odsto kapitala uz osnivački ulog od 600 dinara i „Minacord media“ sa 40 odsto kapitala sa ulogom od 400 dinara. Zakonski zastupnici „Minacord media“ su Željko Joksimović i Manja Grčić.

U oglasu Republičke direkcije za imovinu objavljenom 12. novembra navedeno je da se ustupaju imovinska prava na četiri žiga registrovana pri Zavodu za intelektualnu svojinu. Takođe, kao jedinstvena celina uz žigove, za kupovinu su navedena i autorska prava u vezi sa autorskim delima nastalih po osnovu 27 ugovora o angažovanju sa ukupno 19 zaposlenih u Tanjugu.

Kupac je, kako je bilo navedeno je u oglasu, dužan da preuzme zaposlene u Javnom preduzeću Novinska agencija Tanjug kao i određeni broj drugih angažovanih u skladu sa odredbama Zakona o radu.

Dugogodišnja direktorka te agencije Branka Đukić nije uspela da se dogovori sa novim vlasnicima žiga i imovinskih prava na Tanjug o njenom budućem angažmanu, a o razlozima odlaska nije želela da govori za UNS.

Vlada Srbije je još novembra 2015. godine donela odluku o gašenju Tanjuga.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.