Javno tužilaštvo za organizovani kriminal: Zaplenjeno dve tone kokaina u jedrilici Oušan dos 1Kokain Foto: Pixabay/stevepb

Srpska policija, Bezbednosno-informativna agencija (BIA), u koordinaciji sa Evropolom i nadležnim policijskim organima više država, u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu u jedrilici „Oušan dos“ (Oceania dos) danas je zaplenjeno oko dve tone kokaina, saopštilo je danas Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Kokain je upakovan u više pojedinačnih paketa, koji su se nalazili u sportskim torbama, a jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.

Njih je organizovao S.К. (koji je pobegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica), a pored njega uhapšeni su i N.S i B.К.

Ova organizovana kriminalna grupa je organizovala transport opojne droge kokain iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Srbije radi dalje prodaje, na taj način što su obezbeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje droge i angažovali posadu.

Osumnjičenim S.К., N.S., N.S. i S.К. koji su uhapšeni na terotorije Beograda i Novog Sada određeno je policijsko zadržavanje nakon čega će uz krivičnu prijavu biti sprovedeni u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari