Porodica tragično preminulog dečaka zapalila sveće na mestu nesreće 1Foto: Vuk Jeremić

Porodica četvorogodišnjeg D. M. danas je u 18.15 obeležila tačno mesec dana od tragedije u kojoj je dečak poginuo izlazeći iz autobusa JKP GSP Beograd.

Na stajalištu “Bosanska”, u Prvomajskoj ulici u Zemunu, članovi najuže porodice su zapalili sveće i u tišini stajali pored banera na kojem je pisalo: “Ćao ja sam Despot. Mene nema već mesec dana a moj ubica je na slobodi”. 

“Danas se navršava tačno mesec dana od kako je naše dete Despot ubijeno. Želimo ovim putem da skrenemo pažnju svim vozačima javnog saobraćaja da to što će jedan sekund duže gledati u desni retrovizor, nekome znači čitav život. Takođe, želimo da istaknemo da je vozač autobusa pušten na slobodu posle vrlo kratkog pritvora. Mi ćemo se boriti svim pravnim alatima da pravda bude zadovoljena tako da naše dete može da počiva u miru”, rekao je otac preminulog dečaka Vukašin Mrđić. 

Podsetimo, dečak D.M. poginuo je prilikom izlaska iz autobusa gradskog saobraćaja, nakon što mu se noga zaglavila za autobus. Kako vozač, ali ni niko od putnika to nije primetio, vozilo je počelo da se kreće.

Vozač R.D. je shvatio šta se dogodilo tek kada ga je zaustavila policijska patrola. On je bio priveden, a Treće osnovno tužilaštvo vodi istragu sumnjičići ga za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari