Jedne studije, dve diplome 1

Ovogodišnja generacija brucoša Ekonomskog fakulteta imaće mogućnost da se naredne školske godine upiše na međunarodni program osnovnih studija ekonomija i finansije, koji paralelno obezbeđuje dve diplome – Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Londonske škole ekonomije i političkih nauka (LSE) Univerziteta u Londonu.

Dekan Ekonomskog fakulteta Branislav Boričić i akademski direktor LSE Ričard Džekman potpisali su juče protokol o otpočinjanju ovog programa.

– S obzirom da program Ekonomskog fakulteta traje četiri godine, a program LSE tri, studenti koji su ove godine upisali prvu godinu na našem fakultetu nakon njenog završetka će imati priliku da se upišu na ovaj međunarodni akademski program. Planiramo upis 40 kandidata, koji će biti rangirani prema uspehu koji budu pokazali u prvoj godini, a moraće da polažu test poznavanja engleskoj, jer će naredne tri godine slušati na tom jeziku – objašnjava Boričić za Danas.

On dodaje da će predavači biti domaći profesori, ali će se raditi po programu Londonske škole ekonomije, čiji nastavnici će biti ispitivači. Svi predmeti biće dvosemestralni, a postojaće samo jedan ispitni rok. Većina ispita će se polagati pismeno, i to na Ekonomskom fakultetu, uz nadzor Britanskog saveta, a testovi će se potom slati u London gde će se pregledati. Oni koji ne uspeju da polože, ponovo će taj predmet slušati naredne godine.

Školarina na ovom studijskom programu koštaće oko 2.000 evra, a Boričić veruje da će trećina najboljih studenata moći da računa na stipendije domaćih i stranih kompanija, sa kojima Ekonomski fakultet već sarađuje.

Ovo je prvi međunarodni program Univerziteta u Londonu iz ekonomije i finansija u ovom delu Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari