Jednosatni protesti u pravosuđu od utorka

Sindikat pravosuđa najavio obustavu rada zbog stanja obespravljenosti nameštenika i zaposlenih na određeno

Ostavite komentar


  1. Sedam godina radim na odredjeno vreme i tretiraju nas kao robove, malo nas je i samo nas zatrpavaju. Mi smo ucenjeni.

  2. Intersuje me šta misle ovi naši „pravosudni“ o presudi Trećeg osnovnog suda kada je sudija presudio da slepi deda za izmišljeni račun od 2000 dinara EPSa mora da plati advokatu EPSa 40000 dinara na „ime troškova“. Sud održava „pretrese i suđenja“ za 2000 dinara. Pa jeste li vi pri sebi

  3. Puna podrška, sve je nažalost tako kako je navedeno. Oprezno, prošli put ste prevareni onim memorandumom, opet će probati, prvo pretnjama i podmetanjem, a onda šarenim lažima. Tako funkcioniše vlast u ovoj zemlji, samo što je ova ogoljeno primitivna pa se više vidi

  4. Zaposleni u pravosuđu treba da se oslobode straha i da protestvuju. Ako ćutite i trpite gaziće vas i dalje. Sramota je i za Visoki savet sudstva što se ne izbori za normalne uslove zaposlenih. Oni primaju basnoslovne plate i nije ih briga za struku.

    1. Bravo Sandra! Zaposleni u sudovima su pretrpni poslovima a placeni bedno. Sraman je komentar da treba da daju otkaz!

  5. Zemlja dembelija za pravnike svake fele. Razvuku predmet koji mogu da reše na dva ročišta, na 4-6 godina, još ako je stranka “ devizni“ , onda postaje bankomat.Recimo parnica oko imovine, nešto što ne postoji recimo u Holandiji. Kad sklapate brak vi se možete odlučiti koji imovinski režim hoćete, kraj priče.Odmah se zna je li sve pola-pola ili napraviš ugovor i odvojiš posebnu imovinu. Ovo sam naveo kao primer, jer većina predmeta je imovinski spor i donosi najviše novca ,kako Advokatima tako i korumpiranim u pravosuđu, od pisarnice do Apelacionog.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.