Peta teniserka sveta, Srpkinja Jelena Janković, sa lakoćom je preskočila sve prepreke na turniru u Sinsinatiju i zahvaljujući dobroj igri i ekspresnim pobedama, stigla na samo korak do trona prestižnog WTA turnira američkog kontinenta.

Jelena je do polufinala više nego ubedljivo savladala Mariju Kirilenko, Viktoriju Azarenko i Sibil Bamer, da bi u odlučujućem meču posle triler završnice pobedila Ruskinju Elenu Dementijevu sa 2:1 (7:6, 0:6, 7:6). Kasno sinoć po srednjo-evropskom vremenu Jankovićeva je igrala finalni meč protiv dobro poznate protivnice Dinare Safine.

Polufinalni duel Jelene Janković i Elene Dementijeve trajao je gotovo tri sata i bio je prepun obrta. U poslednjem setu, najpre je Jelena imala četiri meč lopte, a u taj-brejku Dementijeva je propustila čak šest prilika da reši meč u svoju korist. Ipak, Džej-Džej je uspela da se izvuče iz neugodne situacije i na kraju je dobila odlučujući set sa 8:6 u taj-brejku.

Dugo posle duela Jankovićeva nije mogla da veruje da je stigla do pobede, pa su joj i izjave bile u duhu raspoloženja. Međutim, brzo se smirila, pribrala i izdeklamovala šta očekuje u finalu.

– Ovo je veliki uspeh za mene. Dobro igram i prezadovoljna sam dolaskom do polufinala. Ipak, neću stati na jednom stepeniku do vrha, već ću naravno ići na pobedu protiv Dinare Safine, protivnice koju veoma dobro poznajem – istakla je Jankovićeva.

Ni Ruskinja nije bez elana, pa najavljuje borbu za pobedu od prvog minuta meča protiv Jelene.

– Osećam se sve bolje. Već pri samom izlasku na teren osetim puno samopouzdanja i vere u sebe, pa se nadam da će tako biti i u finalu protiv Jelene Janković – rekla je Safina.

Pobednica turnira u Sinsinatiju dobija 350.000, a drugoplasirana 175.000 dolara.

Sinoć u velikom finalu

Finalni meč WTA turnira u Sinsinatiju igrao se kasno sinoć između Jelene Janković i Dinare Safine. Jelena je do sada igrala pet mečeva sa Safinom, a do sada ima dve pobede. U poslednja dva duela, Srpkinja je oba izgubila – prošle godine u Los Anđelesu i na Olimpijskim igrama u Pekingu. Safina je rutinski, lagano stigla do svog osmog finala u 14 turnira koliko je odigrala ove godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari