Novinarka BIRN-a i Vremena Jelena Zorić tvrdi da je direktor Bezbednosno informativne agencija (BIA) Bratislav Gašić bio u kontaktu sa vlasnikom „Jovanjice“ Predragom Koluvijom, optuženom za proizvodnju marihuane.

Slučaj „Jovanjica“, gde postoje dve optužnice, jedna protiv vlasnika firme Predraga Koluviju, kome se na teret stavlja proizvodnja i prodaja tona marihuane i druga protiv pripadnika obaveštajnih službi BIA ali i VOA, što je dalo potpuni preokret. Od optuženog Koluvije pravi se medijska zvezda, a policajac koji je vodio akciju našao se na meti tužilaštva i medija.

Novinarka BIRN-a i Vremena, Jelena Zorić od početka je pratila ovaj slučaj.

„Očekivala sam napad na policajca (Slobodana Milenkovića) pogotovo kada krene suđenje za Jovanjicu 2. Međutim, od 16 zakazanih glavnih pretresa, 15 je odloženo… Tako da, Jovanjica 2 još nije ni počela i to da se ne bi dogodila Jovanjica 3“, rekla je Jelena Zorić u Pregledu dana NewsMax Adria, a prenosi Nova.rs.

Da li je kampanja protiv Milenkovića, načelnika Odeljenja za subijanje narkotika beogradske policije, odmazda ili zapravo dimna zavesa koja treba da zakloni neke stvari.

„Ko ima najveći interes da se sve odvede u drugom smeru? Prvo se zataškavalo, a onda je postaljeno pitanje da li je Koluvija tokom hapšenja zvao Andreja Vučića. Kao da je neko podmetnuo to pitanje opoziciji. Kao da je došlo od bivšeg šefa beogradskog centra BIA, Mirka Škera, koji je bio i zadužen za praćenje opozicije. To je za njih bila savršena zavesa. Andreja Vučića nema u Jovanjici, ali taj spin najviše odgovara službi, jer njih niko ne spominje dok se pominje ime Andreja Vučića. Neko je imao interes da ga ima, a to nije samo opozicija. Dolazimo do informacije da je Bratislav Gašić bio u kontaktu sa vlasnikom Jovanjice, Koluvijom. Pa ko je Gašiću radio bezbednosnu procenu, pa je on godinu i duže bio u telefonskom kontaktu sa Koluvijom. Ako to nije tačno, neka me Gašić tuži, pa neka se ponovo veštače Koluvijini telefoni. Ali ne da me tuži, pa da ne dolazi na suđenja“, objašnjava novinarka Jelena Zorić.

Ona takođe dodaje da se bivši šef beogradskog centra BIA Mirko Škero u Zvezdara teatru sastajao sa Koluvijom, kao i da bi tadašnji ministar odbrane Aleksandar Vulin „morao da objašnjava mnogo više stvari nego što je branje rotkvica na imanju Jovanjica“, ukoliko je dao dozvolu za taj susret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari